Valitse sivu
Etusivu / Harrastukset ja vapaa-aika / Kirjasto / Kirjaston kokoelma

Kirjaston kokoelma

Kirjastosta voi lainata muutakin kuin kirjoja

Kirjastosta löytyy paljon lainattavaa perinteisten kirjojen lisäksi. Kokoelmaan kuuluu ukulele, lautapelejä, konsolipelejä, musiikkia ja elokuvia. Tältä sivulta löydät niiden laina-ajat ja erilaisten aineistojen lainaamiseen liittyviä käytäntöjä. Kirjaston käyttämisestä, varaamisesta ja muista käytännön asioista voit lukea kirjaston käyttöä koskevalta sivulta. PIKI-kirjastoista löytyvää aineistoa voi selata PIKI-verkkokirjaston kautta.

Kotiseutukokoelma

Pääkirjastolla sijaitsevassa kotiseutukokoelmassa on Pirkkalaa käsittelevää tietokirjallisuutta sekä pirkkalalaisten tai alkuperältään pirkkalalaisten kirjoittamaa kaunokirjallisuutta sekä säveltämää tai esittämää musiikkia.

Ilmailu

Pirkkalassa aineistonhankinnan painopistealueena on ilmailu, mikä tarkoittaa että kirjasto pyrkii hankkimaan kattavasti tietoonsa tulevaa ilmailua tai lentokoneita käsittelevää suomenkielistä materiaalia.

Lautapelit

Kirjastossa on kokoelma lainattavia lautapelejä sekä aikuisille että lapsille. Lautapeleillä on kahden viikon laina-aika ja ne palautetaan virkailijalle.

Kuten muustakin aineistosta, kirjastolle voi tehdä lautapeleistä hankintapyyntöjä. Otamme vastaan myös ehjiä, hyväkuntoisia, puhtaita lautapelilahjoituksia.

Konsolipelit

Kirjaston peleissä on kahden viikon laina-aika. Konsolipelejä voi olla samanaikaisesti lainassa korkeintaan kymmenen kappaletta.

Vaihtohylly

Pääkirjastosta ja Nuolialan kirjastosta löytyy asiakkaille tarkoitettu vaihtohylly, johon voi tuoda kirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Hyllyjä ei valvota, siihen saa tuoda ja siitä saa ottaa aineistoa omantunnon mukaan.
Tuothan vain sen kuntoista aineistoa, jonka suostuisit itsekin viemään kotiisi.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"