Valitse sivu

Varhaiskasvatus kirjastossa

Lue Kirjatin kanssa

Kirjastolle on tärkeä tukea lasten lukutaidon kehitystä jo alle kouluikäisillä, minkä vuoksi Pirkkalan kirjasto osallistui Kirjatin kanssa lukemaan -projektiin, jossa perhelukudiplomin ohella koostettiin teemallisesti sekä kielellisesti monipuolisia kirjalistoja juuri varhaiskasvattajille. Kirjojen aiheet keskittyvät alle kouluikäisten arkeen sekä varhaiskasvatussuunnitelmaan liittyviin asioihin. Kirjalistat ovat saatavilla sekä digitaalisessa että tulostettavassa muodossa PIKI-verkkokirjastossa.

Yhteistyö kirjaston kanssa

Kirjasto tarjoaa monipuolisesti palveluita varhaiskasvatukselle. Päiväkotiryhmät ja perhepäivähoitajat saavat halutessaan yhteisökortin kirjastosta, jolla voi lainata lukemista lapsiryhmiä varten. Kortin avulla ryhmät voivat tehdä myös varauksia ja uusia lainojaan PIKI-verkkokirjastossa. Lisäksi kirjastolta voi pyytää eri aihealueisiin sopivia teema-paketteja, joissa on kirjoja esimerkiksi ystävyyteen tai tunnetaitoihin liittyen. Jos kaipaatte kirjavinkkausta tai muunlaista yhteistyötä, ota rohkeasti yhteyttä!

Kirjastossa järjestetään säännöllisesti satutunteja. Tarkista päivämäärä ja aika kirjaston tapahtumista!

Vierailu kirjastossa

Kaikki päivähoitoryhmät ovat tervetulleita ryhmäkäynneille. Erillisiä aikoja omatoimisille kirjastokäynneille pääkirjastoon kirjaston aukioloaikoina ei tarvitse varata, mutta yli 10 lapsen kokoisen ryhmän tulee ilmoittaa tulostaan etukäteen kirjaston asiakaspalveluun. Poikkeuksena ovat Kurikan päivähoitoryhmät, jotka varaavat klo 9.30 vierailuajan kirjaston asiakaspalvelusta. Vierailuista lähikirjastoissa sovitaan suoraan lähikirjastojen kanssa.

Mikäli kirjastossa käynti on ryhmälle aivan uutta, kirjasto voi pitää lyhyen opastuksen kirjastossa asiointiin. Pidempi ja syvällisempi opastus kirjastossa asiointiin tapahtuu esikoulussa.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"