Valitse sivu

Perhepäivähoito

Kunnallinen perhepäivähoito

Yhdellä perhepäivähoitajalla voi olla enintään neljä alle kouluikäistä lasta. Pirkkalan kunnassa on myös parityöskentelyä perhepäivähoidossa. Tämä tarkoittaa, että kaksi perhepäivähoitajaa työskentelee yhdessä toisen hoitajan kotona ja hoidossa voi olla enintään kahdeksan alle kouluikäistä lasta.

Lapselle sovitaan varahoitopaikka päiväkotiin sellaisten tilanteiden varalle, kun oma hoitaja on pois työstä. Kunnassa toimii myös perhepäivähoidon varahoitaja, joka voi tarvittaessa mennä hoitamaan lapsia perhepäivähoitajan kotiin.

Perhepäivähoitajia löytyy seuraavilta alueilta: Toivio, Nuoliala, Killo, Heikkilä (parityöskentelyryhmä) ja Turri.

Yksityinen perhepäivähoito

Pirkkalassa työskentelee muutamia yksityisiä perhepäivähoitajia. Yksityinen perhepäivähoito on kunnan valvomaa toimintaa.

Yksityisen perhepäivähoitoon haetaan ottamalla yhteyttä suoraan hoitajaan. Vapaita hoitopaikkoja voi katsoa Pirkanmaan yksityisten perhepäivähoitajien sivuilta. Yksityinen perhepäivähoito sisältää myös yksityisen ryhmäperhepäivähoidon.

Yksityinen perhepäivähoitaja määrittelee hoidossa olevan lapsen asiakasmaksun suuruuden. Yksityiseen perhepäivähoitoon tai ryhmäperhepäivähoitoon on mahdollista saada yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää. Huoltaja hakee tukea Kelasta. Tuki maksetaan suoraan perhepäivähoitajalle. Yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää maksetaan myös, jos lapsi on hoidossa yksityisessä hoidossa jossakin muussa kunnassa. Lisätietoa yksityisen hoidon tuesta.

Jos haluat itse ryhtyä yksityiseksi perhepäivähoitajaksi, löydät lisätietoa Tampereen kaupunkiseudun yksityisen varhaiskasvatuksen sivuilta.

Kunnallinen perhepäivähoito sosiaalisessa mediassa

Löydät meidät Instagramista nimellä

@pirkkalanvarhaiskasvatus

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"