Valitse sivu
Etusivu / Harrastukset ja vapaa-aika / Visit Pirkkala / Matkailuinfo

Matkailuinfo

Pirkkalan kunta sijaitsee Pirkanmaalla, Tampereen kaupunkiseudulla. Tilastojen mukaan Pirkkala on Suomen vetovoimaisin kunta, jonka asukasluku on viimeisten vuosien aikana kasvanut nopeimmin suhteessa väkilukuun. Ikärakenteeltaan nuoressa kunnassa asuu paljon lapsiperheitä, ja väestö on maan kolmanneksi koulutetuinta.

Pirkkalasta on erinomaiset liikenneyhteydet eri puolille maata. Kunnan kautta kulkee valtatie 3, joka johtaa Helsingistä Tampereen kautta Vaasaan. Lisäksi kunnan alueella sijaitsee Tampere-Pirkkalan lentokenttä. Lisätietoa Pirkkalan liikenneyhteyksistä, kuten joukkoliikenteestä ja pysäköinnistä löydät sivuilta Liikenne ja kadut.

Pirkkala on vanha emäpitäjä, jolla on arvokas historia. Kunnassa on tehty runsaasti muinaislöytöjä kivi- ja rautakaudelta. Kiinteää maanviljelykseen perustuvaa asutusta on ollut viimeistään 300–400 -luvuilla. Ensimmäiset kirjalliset tiedot Pirkkalasta löytyvät 1300-luvulta.

Viikinkiajasta ja Pirkkalan rautakautisista arkeologisista löydöistä ammentaa aiheensa myös vuotuinen kesätapahtuma Rautakauden Birckala, josta on nopeasti kasvanut Pirkkalan suosituin yleisötapahtuma. Reipin museoalueella vuodesta 2016 asti järjestetty tapahtuma tarjoaa aitoa rautakauden tunnelmaa historian elävöittäjien, muinaisten kädentaitojen, asiantuntijaluentojen ja opastettujen bussikierrosten muodossa.

Pirkkalan emäpitäjään kuului varhaisella keskiajalla noin puolet nykyisestä Pirkanmaasta, mutta vuosien mittaan pitäjästä irtautui useita kuntia. Vuonna 1922 jäljellä olleesta pitäjästä muodostettiin Etelä- ja Pohjois-Pirkkalan kunnat, ja vuoden 1938 alussa Etelä-Pirkkala otti käyttöönsä historiallisen Pirkkala-nimen. Nykyinen Pirkkala on vanhan Suur-Pirkkalan ydinaluetta.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"