Valitse sivu

Erityisryhmien kirjastopalvelut

Kirjastopalvelut kotiin

Pirkkalan kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu niille Pirkkalan kunnan asukkaille, joille kirjastossa käyminen tuottaa hankaluuksia korkean iän, sairauden, vamman tai liikuntaesteen vuoksi.

Kotipalveluasiakkaiden käytössä on kirjaston koko kokoelma kauno- ja tietokirjoja, isotekstisiä kirjoja, selkokirjoja, äänikirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia.

Aineistokassi kootaan asiakkaan toiveiden perusteella ja se toimitetaan kotiovelle sopimuksen mukaan. Samalla viedään palautuva aineisto pois.

Palvelu on maksutonta eikä myöhästymis- tai varausmaksuja peritä.

Kirjastopalvelut yhteisöille

Kirjastolla on mahdollisuus toimittaa Pirkkalan kunnan alueella sijaitseviin palvelutaloihin tai muihin yksiköihin pieni aineistokokoelma toiveiden mukaan kahden kuukauden välein.

Kirjasto voi järjestää erilaisille yhteisöille lisäksi kirjaston palveluiden esittelyä, kirjavinkkausta tai lukuhetkiä sopimuksen mukaan.

Celia, kirjallisuutta saavutettavassa muodossa

Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto. Sen valikoimissa on kymmeniätuhansia äänikirjoja, joita voi kuunnella älylaitteen tai tietokoneen kautta. Lisäksi Celia tuottaa mp3-muotoisia äänikirjoja, joita voi kuunnella niitä toistavilla laitteilla ja piste- ja koskettelukirjoja.

Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa.

Aikuisasiakkaat voivat liittyä Celian asiakkaaksi kirjastossa, jossa annetaan myös opastusta palvelun käyttöön.
Varaa aika rekisteröintiin numerosta 044 486 1536.

Koululaisten rekisteröinnit tehdään kouluissa. Ota yhteyttä erityisopettajaan.

Lue lisää Celian omilta sivuilta.

Nepsy-piste

Nepsy-infopiste on tarkoitettu lasten ja nuorten huoltajille ja lähiaikuisille. Pisteeltä saat materiaalia ja materiaalivinkkejä sekä käytännön opastusta arjen kasvatustyöhön. Paikalla on infopisteen aukioloaikoina kunnan koulutettu neuropsykiatrinen (nepsy) valmentaja, jonka kanssa voit keskustella arjen haasteista. Voimme myös yhdessä tutustua lainattaviin nepsy-apuvälineisiin sekä tunteiden hahmotuksen-, oman toiminnan ohjauksen ja motivoinnin materiaaleihin.

Nepsy-välinelainaamo toimii pääkirjastossa ja sieltä välineitä on lainattavissa kirjastokortilla kirjaston aukioloaikoina. Kotiin kokeiltavaksi voi lainata erilaisia perheen arkea helpottavia materiaaleja, apuvälineitä ja aistileluja, kuten kuulosuojaimia, aktiivityynyjä, Time-Timereita ja tiimalaseja.

Lue lisää ja tarkista infopisteen aukioloajat Nepsy-pisteen omilta sivuilta. 

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"