Valitse sivu

Aamu- ja iltapäivätoiminta

AP/IP-toimintaa esioppilaille

Esiopetusta täydentävä toiminta on varhaiskasvatuslain mukaista:

1) kerhotoimintaa tai

2) varhaiskasvatusta perheen valinnan mukaan.

Vaihtoehdon 1) mukaista koulussa tapahtuvaa esioppilaiden kerhotoiminta järjestetään ensisijaisesti siinä koulussa, jossa esiopetusryhmä toimii. Kerhotoimintaa tarjotaan koulun tiloissa klo 7.00–17.00 ja toiminnasta vastaa koulun kasvatushenkilökunta.

Perheet voivat valita palveluntarpeen kolmesta tuntiperusteisesta vaihtoehdosta joko koko kuukaudeksi tai enintään 10 päivää/kuukausi. Toimintamaksut määräytyvät valitun palveluntarpeen mukaan.  Valitun palveluntarpeen tunnit voivat jakautua aamu- ja iltapäivälle. Ilmoittaessaan lapsensa aamu- ja iltapäivätoimintaan, huoltaja sitoutuu ilmoittamaansa palvelun määrään lukukauden loppuun asti.

Jos lapsella on koulun apip-kerhotoiminnan lisäksi tarve satunnaisesti vuorohoitoon päiväkodissa, niin näinä päivinä lapsi kuljetetaan vuoropäiväkodista koulun aamuhoitoon tai koulun iltapäivätoiminnan jälkeen vuoropäiväkotiin.

Lisätietoja antaa palvelusihteeri Kati Kivistö p. 040 133 5729/ oppilasasiat@pirkkala.fi

Vaihtoehdon 2) mukainen päiväkodeissa tapahtuva esiopetusta täydentävä toiminta on varhaiskasvatusta, vaikka esiopetusryhmä toimii aina koulussa. Kunta järjestää kuljetuksen päivän aikana toimipisteestä toiseen. Varhaiskasvatuslain mukaista kerhotoimintaa tarjotaan päiväkotien aukioloaikoina. Päiväkotipaikka osoitetaan siihen kunnan päiväkotiin, jossa on tilaa (tämä ei ole välttämättä se missä lapsi aiemmin ollut tai missä sisarukset ovat).

Esiopetusta täydentävää toimintaa päiväkodissa voi hakea tarvittavan tuntimäärän mukaisesti. Valinta on sitova vähintään 3 kuukauden ajaksi.

Lisätietoja varhaiskasvatuksen palvelunumerosta p. 050 597 2469

AP/IP-toimintaa koululaisille

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien osalta erityisen tuen oppilaille, jotka kuuluvat vammaispalvelu- tai kehitysvammalain piiriin. Toimintapaikka voidaan myöntää myös, mikäli se sosiaali- tai terveydenhuollon viranomaisen lausunnon mukaan on välttämätöntä lapsen etu huomioiden.

Toimintaa järjestetään koulun arkityöpäivinä esioppilaille klo 7-17  ja 1. -2. luokkalaisille klo 7-16 koulun tiloissa ja siitä peritään kuukausittainen maksu.

ILMOITTAUTUMINEN TEHDÄÄN WILMASSA

Aamu- ja iltapäivätoimintaan ilmoittaudutaan vuosittain Wilmassa viikoilla 5-6.

Tämän ajankohdan jälkeen voi tiedustella osoitteesta oppilasasiat@pirkkala.fi.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"