Valitse sivu

Haku varhaiskasvatukseen

Huom! Järjestelmävaihdoksen takia Pirkkalan varhaiskasvatukseen ei voi hakea sähköisellä lomakkeella ajalla 12.4.-2.5. Jos tarvitsette varhaiskasvatuspaikkaa äkillisesti jo huhti-toukokuussa niin ottakaa yhteyttä palveluohjaukseen (yhteystiedot yllä)!

Pirkkalassa varhaiskasvatuksen vaihtoehtoina kunnallisella puolella ovat päiväkodit, perhepäivähoito ja kerhotoiminta sekä yksityisellä puolella palvelusetelipäiväkodit, yksityinen perhepäivähoito tai palvelusetelikerho. Varhaiskasvatuspaikan järjestämisessä pyritään huomioimaan hakutoiveita. Mikäli hakutoiveita ei ole mahdollista paikkatilanteen vuoksi huomioida, järjestetään lapsen varhaiskasvatuspaikka muuhun varhaiskasvatuksen yksikköön.

Haku tapahtuu sähköisesti. Sähköisellä hakulomakkeella voi hakea

  • kunnalliseen päiväkotiin
  • kunnalliseen perhepäivähoitoon
  • palveluseteliä palvelusetelipäiväkotiin

Varhaiskasvatuspaikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen hoidontarvetta. Äkillisissä tapauksissa (työ- tai opiskelupaikan saaminen) paikka järjestetään kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Mikäli lapsen tuen tarve on tiedossa jo ennen varhaiskasvatuksen aloittamista, tulee huoltajien olla  yhteydessä varhaiserityiskasvatuksesta vastaavaan varhaiskasvatuksen aluepäällikköön. Näin lapsen tarvitsema tuki voidaan järjestää heti hoidon aloitusvaiheeseen.

Varhaiskasvatuspaikan siirto

Mikäli lapsella on kunnallinen varhaiskasvatuspaikka Pirkkalan kunnassa ja toivotte siirtoa toiseen yksikköön, voi hakemuksen täyttää yllä olevalla sähköisellä hakemuksella.

Varhaiskasvatuspaikka Tampereen seutukunnissa

Lapsi voi jatkaa varhaiskasvatusta entisessä kotikunnassaan toimintavuoden (1.8.–31.7.) loppuun saakka. Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea tulevasta kotikunnasta jo ennen muuttoa, vaikka se ajoittuisi keskelle toimintavuotta.

Tampereen kaupunkiseudun kunnista (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) voi hakea vapautuvia varhaiskasvatuspaikkoja myös seudullisesti. Paikka myönnetään pääsääntöisesti toimintavuodeksi (1.8.–31.7), jos kyseisen kunnan varhaiskasvatuksessa on tilaa. Oman kunnan asiakkaalla on etuoikeus paikkaan.

Hakemuksen jättämisen jälkeen ja varhaiskasvatuksen aloitus

  1. Kun hakemuksesi on saapunut kuntaan, perheeseen otetaan yhteyttä viimeistään kuukautta ennen toivottua hoidon aloitusta. Jos haluat muuttaa hakemuksen tietoja, ota yhteyttä palveluohjaukseen tai tee uusi hakemus.
  2. Ilmoitus varhaiskasvatuspaikasta tulee sähköpostiin ja päätöksen voit käydä lukemassa sähköisestä asioinnista, jonne pääset omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla..
  3. Sähköisessä asioinnissa voit hyväksyä tai hylätä tarjotun varhaiskasvatuspaikan. Sen kautta voit myös lähettää tulotiedot varhaiskasvatuksen maksun määrittämistä varten. Jos sähköistä asiointia ei ole hyväksytty, päätös lähetetään postissa. Paikka tulee tällöin hyväksyä tai hylätä kirjallisesti.
  4. Varhaiskasvatuspaikasta tiedon saatuaan huoltajat ovat yhteydessä varhaiskasvatusyksikköön sekä sopivat lapsen aloituspäivän ja tutustumisen. Huoltajien ja ryhmän vastuuhenkilön kesken järjestetään aina aloituskeskustelu. Aloituskeskustelussa käsitellään lapsen ja perheen arkeen liittyviä asioita, keskustellaan perheen kasvatusnäkemyksestä sekä katsomuksellisista ja kulttuurisista asioista. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia ja henkilöstö on vaitiolovelvollinen lasta ja perhettä koskevissa asioissa. Lapsen tutustumiskäynnit ryhmään sovitaan vastuuhenkilön kanssa etukäteen. Huoltaja on lapsen mukana tutustumiskäyntien ajan. Tarkempaa tietoa saat varhaiskasvatusyksikön esitteestä, jonka löydän päiväkodin sivulta.
  5. Varhaiskasvatuksen päivystysaikoina osa yksiköistä voi olla suljettuina. Kesällä 2024 päivystys järjestetään 1.7.– 4.8. päiväkoti Kurikankulmassa ja Nuolialan päiväkodissa.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"

Avoin varhaiskasvatus, kerhotoiminta
Kerhotoiminta on hyvä vaihtoehto lapsille, jotka eivät tarvitse kokoaikaista varhaiskasvatusta. Kerhotoimintaa järjestetään 2,5-5 vuotiaille lapsille ja toiminta alkaa 7.8.2024. Lisätietoja kerhotoiminnasta.

Palveluseteli
Pirkkalan kunnassa on mahdollisuus tulosidonnaiseen palveluseteliin joihinkin yksityisiin päiväkoteihin. Lisätietoja palvelusetelipäiväkodeista.

Varhaiskasvatuspaikan siirto
Mikäli lapsella on jo varhaiskasvatuspaikka ja toivotte siirtoa toiseen paikkaan, voitte täyttää sähköisen hakemuksen. Aikaisemmin siirtohakemuksen jättäneiden kannattaa varmistaa hakemuksen voimassaolo sähköpostiviestillä varhaiskasvatus@pirkkala.fi tai soittamalla varhaiskasvatuksen palveluohjauksen numeroon 050 597 2469.