Valitse sivu

Haku varhaiskasvatukseen

Pirkkalan varhaiskasvatukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella eVakassa

Pirkkalassa varhaiskasvatuksen vaihtoehtoina kunnallisella puolella ovat päiväkodit, perhepäivähoito ja kerhotoiminta sekä yksityisellä puolella palvelusetelipäiväkodit ja yksityinen perhepäivähoito. Varhaiskasvatuspaikan järjestämisessä pyritään huomioimaan hakutoiveita. Mikäli hakutoiveita ei ole mahdollista paikkatilanteen vuoksi huomioida, järjestetään lapsen varhaiskasvatuspaikka muuhun varhaiskasvatuksen yksikköön.

Sähköisellä hakulomakkeella eVakassa voi hakea

 • kunnalliseen päiväkotiin
 • kunnalliseen perhepäivähoitoon
 • palveluseteliä palvelusetelipäiväkotiin

Varhaiskasvatuspaikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen hoidontarvetta. Äkillisissä tapauksissa (työ- tai opiskelupaikan saaminen) paikka voidaan tarvittaessa järjestää aikaisintaan kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Mikäli lapsen tuen tarve on tiedossa jo ennen varhaiskasvatuksen aloittamista, tulee huoltajien olla  yhteydessä varhaiserityiskasvatuksesta vastaavaan varhaiskasvatuksen aluepäällikköön. Näin lapsen tarvitsema tuki voidaan järjestää heti hoidon aloitusvaiheeseen.

Ohjeet sähköisen hakemuksen tekemiseen.

Varhaiskasvatuspaikan siirto

Mikäli lapsella on kunnallinen varhaiskasvatuspaikka Pirkkalan kunnassa ja toivotte siirtoa toiseen yksikköön, voi hakemuksen täyttää yllä olevalla sähköisellä hakemuksella.

Varhaiskasvatuspaikka Tampereen seutukunnissa

Lapsi voi jatkaa varhaiskasvatusta entisessä kotikunnassaan toimintavuoden (1.8.–31.7.) loppuun saakka. Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea tulevasta kotikunnasta jo ennen muuttoa, vaikka se ajoittuisi keskelle toimintavuotta.

Tampereen kaupunkiseudun kunnista (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) voi hakea vapautuvia varhaiskasvatuspaikkoja myös seudullisesti. Paikka myönnetään pääsääntöisesti toimintavuodeksi (1.8.–31.7), jos kyseisen kunnan varhaiskasvatuksessa on tilaa. Oman kunnan asiakkaalla on etuoikeus paikkaan.

Hakemuksen jättämisen jälkeen ja varhaiskasvatuksen aloitus

 1. Kun hakemuksesi on saapunut kuntaan, perheeseen otetaan yhteyttä viimeistään kuukautta ennen toivottua hoidon aloitusta. Jos haluat muuttaa hakemuksen tietoja, ota yhteyttä palveluohjaukseen.
 2. Ilmoitus varhaiskasvatuspaikasta tulee eVakaan (Suomi.fi), jonne pääset omilla pankkitunnuksilla. Voit hyväksyä tai hylätä päätöksen. Päätöksen pääsee katsomaan ja hyväksymään/hylkäämään vain varhaiskasvatuspaikkaa hakenut huoltaja.
 3. Molempien huoltajien tulee lähettää omat tulotietonsa eVakan kautta varhaiskasvatuksen maksun määrittämistä varten. Jos huoltaja hyväksyy tulorekisterin käytön, voidaan kunnasta tarkistaa huoltajan palkka- ja etuustulot tulorekisteristä. Muista tuloista tulee huoltajan toimittaa tositteet.
 4. Varhaiskasvatuspaikasta tiedon saatuaan huoltajat ovat yhteydessä varhaiskasvatusyksikköön sekä sopivat lapsen aloituspäivän ja tutustumisen. Huoltajien ja ryhmän vastuuhenkilön kesken järjestetään aina aloituskeskustelu. Aloituskeskustelussa käsitellään lapsen ja perheen arkeen liittyviä asioita, keskustellaan perheen kasvatusnäkemyksestä sekä katsomuksellisista ja kulttuurisista asioista. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia ja henkilöstö on vaitiolovelvollinen lasta ja perhettä koskevissa asioissa. Lapsen tutustumiskäynnit ryhmään sovitaan vastuuhenkilön kanssa etukäteen. Huoltaja on lapsen mukana tutustumiskäyntien ajan. Tarkempaa tietoa saat varhaiskasvatusyksikön esitteestä, jonka löydän päiväkodin sivulta.
 5. Varhaiskasvatuksen päivystysaikoina osa yksiköistä voi olla suljettuina. Kesällä 2024 päivystys järjestetään 1.7.– 4.8. päiväkoti Kurikankulmassa ja Nuolialan päiväkodissa.
 6. Elämä muuttui, meillä aloitettiin varhaiskasvatus!Tervetuloa teamsilla toteutettavaan uusien vanhempien iltaan ti 13.8. klo 18-19.
  Vetäjänä varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tiina Haavus.
  Osallistumislinkki toimitetaan myöhemmin.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"

Avoin varhaiskasvatus, kerhotoiminta
Kerhotoiminta on hyvä vaihtoehto lapsille, jotka eivät tarvitse kokoaikaista varhaiskasvatusta. Kerhotoimintaa järjestetään 2,5-5 vuotiaille lapsille ja toiminta alkaa 7.8.2024. Lisätietoja kerhotoiminnasta.

Palveluseteli
Pirkkalan kunnassa on mahdollisuus tulosidonnaiseen palveluseteliin joihinkin yksityisiin päiväkoteihin. Lisätietoja palvelusetelipäiväkodeista.

Varhaiskasvatuspaikan siirto
Mikäli lapsella on jo varhaiskasvatuspaikka ja toivotte siirtoa toiseen paikkaan, voitte täyttää sähköisen hakemuksen eVakassa.