Valitse sivu

Soljan katujen ja puistojen rakentaminen

Yhteystiedot


Kemi Mikko

Rakennuttajainsinööri
044 486 1553
mikko.kemi@pirkkala.fi
Vastuualueet:

Yhdyskuntatekniikan rakennuttamistehtävät

Reinikka Antti

Yhdyskuntatekniikan päällikkö
040 133 5603
antti.reinikka@pirkkala.fi
Vastuualueet:

Yhdyskuntatekniikan johtaminen, liikenneasiat, joukkoliikenne, palvelubussi, liikennemerkit, pysäköinti, öljyntorjuntaviranomainen

Terämä Miia

Kunnanpuutarhuri
050 564 4801
miia.terama@pirkkala.fi
Vastuualueet:

Virkistyaluepalveluiden johtaminen, viheralueet, puiden kaato, puistojen sijoitus- ja työluvat, ulkoliikuntapaikat, veneily, metsän myynti, puistot, matonpesupaikat, uimarannat, tori, ulkoilureitit, koirapuisto

Soljan asuinalueen kunnallistekniikka on rakennettu vuosien 2015 – 2016 aikana. Alueen kadut, pihakadut, aukiot, puistot ja kevyen liikenteen väylät ovat saaneet muotonsa ja kadut rakennettiin lähes valmiiksi. Osa alueen kaduista on saanut asfalttipinnan. Loppuosa kaduista päällystetään alueen rakentumisen edetessä.

Alueen liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta on parannettu asentamalla Naistenmatkantien liittymiin Kauppiaankadun ja Perkiöntien risteysalueille liikennevalo-ohjaukset.

Alueen asuinrakennusten rakentuminen on edelleen käynnissä. Alueella on  yksittäisiä kerrostaloja, rivitaloja ja kytkettyjä Townhouse -tyyppisiä kaupunkipientaloja. Koko asuinalueen rakentumisessa kestää useita vuosia.

Alueelle on valmistunut vuonna 2020 kunnan ylläpitämä Soljan lastentalo, jossa toimii koulu sekä päiväkoti. Lastentalon tilat ovat myös eri harrastusryhmien tiiviissä käytössä koulun ja päiväkodin toiminta-ajan ulkopuolella.

Puistojen ja katujen rakentaminen alueella jatkuu edelleen erillisinä urakoinaan. Käynnistymässä olevista hankkeista alueella tehdään oma internetsivu, kun hanke on ajankohtainen.

Tulevat hankkeet alueella:

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"

Sijainti

Solja

Rakennusaikataulu

2015 alkaen

Hyväksytyt suunnitelmat

Katusuunnitelma 14.11.2014

Puistosuunnitelma 14.11.2014

(tekninen lautakunta 10.12.2014 § 169)

Kaavoitus

Voimassa olevat asemakaavat kartalla.
Valitse kartasta: Asemakaava nro 207