Valitse sivu

Koulujen ja kirjaston yhteistyö

 

Kouluvierailut

Pirkkalan kirjastoissa koululuokat tulevat lainauskäynnille ennalta varattuna aikana. Käytäntö johtuu lainauskäyntien suosiosta, kirjastotilojen koosta ja kirjastohenkilöstön määrästä. Yhdellä kertaa voi varata koko syys- tai kevätlukukauden lainauskäynnit.

Pirkkalan pääkirjaston lainauskäynnit varataan kirjaston asiakaspalvelusta (050 435 02 41, kirjasto@pirkkala.fi). Lainauskäynnillä voi käydä joko kahden tai neljän viikon välein. Yhdellä kertaa kirjastossa voi käydä vain yksi alakoululuokka.

Nuolialan kirjaston lainauskäynnit varataan kirjaston asiakaspalvelusta (050 434 9676, nuoliala@pirkkala.fi). Lainauskäynnit ovat kahden viikon välein. Yhdellä kertaa kirjastossa voi käydä vain yksi luokka.

Toivion kirjaston lainauskäynnit sovitaan kirjaston henkilökunnan kanssa.

Kirkonkylän kirjaston kohdalla opettajat sopivat lainauskäynneistä keskenään.

Yhteistyösuunnitelma

Pirkkalan peruskouluilla ja kirjastolla on yhteistyösuunnitelma, johon kuuluu sopimusosio. Suunnitelmassa tarjotaan ohjelmaa jokaiselle vuosiluokalle esikoululaisista lähtien.

Yhteistyösopimuksen ja -suunnitelman tavoitteet:

  • yhteisten pelisääntöjen luominen
  • luokkien ja koulujen välisen tasa-arvon edistäminen
  • yhteistyön selkeyttäminen ja sen näkyväksi tekeminen
  • yhteistyön kehittäminen
  • lukuinnon lisääminen

Myös pienryhmät ovat oikeutettuja yhteistyösuunnitelmassa tarjottuun ohjelmaan. Ohjelmaa voidaan myös räätälöidä ryhmän tarpeisiin.

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi PIKI-kirjastoilla on lukudiplomit alakoululaisille sekä yläkoululaisille ja toiselle asteelle. Pirkanmaan lukudiplomi on olemassa myös mobiilisovelluksena. Katso alakoulujen sekä yläkoulujen ja toisen asteen sovelluksen esittelyvideot.

Yhteistyösopimuksessa suosittelemme myös muita hyviä lukudiplomeita vaihtoehtoja kaipaaville.

Mitään lukudiplomia ei ole pakko suorittaa juuri sellaisenaan, vaan opettaja saa muokata niitä oppilaiden tarpeisiin mielensä mukaan.

Alakoulujen lukupiiripaketit

Pirkkalan kunnankirjasto tarjoaa Pirkkalan alakoulujen käyttöön lainattavia lukupiiripaketteja. Paketit sisältävät kokoelman kirjastolaisten valitsemia kirjoja sekä ohjeita ja valmiita tehtäviä. Suurimmassa osassa paketeista on joko 25 kappaletta samaa kirjaa tai viisi kappaletta viittä eri kirjaa, eli yhteensä 25 kirjaa. Myös muunlaisia kirjapaketteja löytyy.
Opettaja, lue varausohje ja lista pakettien sisällöstä yläpuolella olevasta tiedostosta. Lisää tietoa lukupiiripaketeista saat halutessasi sähköpostitse osoitteesta lukupiiripaketit@pirkkala.fi.

Paketit on suunnattu ainoastaan Pirkkalan kunnan alakouluille. Niitä ei lainata muiden kuntien kouluille, kirjastoille tai yksityisasiakkaille.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"