Valitse sivu

Kunnan ja järjestöjen yhteistyömuodot

Pirkkalassa toimii aktiivisia järjestöjä, yhdistyksiä ja seuroja, jotka mahdollistavat harrastus- ja vapaaehtoistoimintaan osallistumisen. Kunta tekee aktiivista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Seuraparlamentti

Pirkkalassa toimii seuraparlamentti, joka edistää kunnan ja paikallisten urheiluseurojen välistä vuorovaikutusta. Seuraparlamentin tehtävä on liikuntaseurojen ja kunnan välisen yhteistyön tiivistäminen ja kehittäminen. Seuraparlamentin kautta kunta tarjoaa seuroille mahdollisuuden vaikuttaa asioiden valmisteluun ja kuulla kunnan ajankohtaisista suunnitelmista.

Perheliikuntaverkosto

Vuonna 2020 käynnistetty perheliikuntaverkosto kokoaa yhteen lasten ja nuoren liikunnan parissa toimivia tahoja. Kunnan toimijoiden lisäksi verkostossa on seurojen, järjestöjen, vanhempainyhdistysten sekä seurakunnan edustajia. Tavoitteena on tehdä aktiivista yhteistyötä, välittää tietoa lasten, nuorten ja perheiden liikkumiseen liittyen ja edistää perheiden liikkumisen mahdollisuuksia.

Pirkkalan alueen kulttuuritoimijat

Pirkkalan alueen kulttuuritoimijat on kaikille avoin ryhmä, jonka koollekutsujana ja yhteystietolistan ylläpitäjänä toimii kunnan kulttuuripalvelut. Ryhmä koostuu pääosin paikallisten yhdistysten edustajista, mutta mukana on myös Pirkkalan kulttuuritoiminnasta kiinnostuneita yksityishenkilöitä. Kokoontumisissa käsitellään ajankohtaisia kulttuuriasioita, kuten tulevia tapahtumia. Kulttuuritoimijat ovat vuosien varrella päässeet vaikuttamaan mm. kunnan kulttuuritilojen suunnitteluun, Suomi 100 -juhlavuoden toteutukseen sekä Kulttuuripääkaupunki 2026 -hakuun.

Pirkkalan yrittäjät ry

Pirkkalan kunta ja Pirkkalan yrittäjät ry ovat allekirjoittaneet vuonna  2018 yhteistyösopimuksen. Sopimuksen tarkoituksena on yhteistyön kehittäminen ja yrittäjyyden vahvistaminen Pirkkalassa. Tavoitteena on myös kehittää yrittämisen toimintaedellytyksiä Pirkkalassa ja turvata myönteinen yrittäjyyskehitys tulevaisuudessa. Käytännön toimenpiteistä sovitaan vuosittain.

Järjestöagentti

Pirkkalassa toimii järjestötoiminnan kehittäjänä ja innostajana järjestöagentti. Hän edistää paikallisten yhdistysten verkostoitumista ja toimii viestinviejänä yhdistyskentän ja kunnan välillä. Pirkkalassa toimintaa on kehitetty jo usean vuoden ajan. Tällä hetkellä Pirkkalan järjestöagenttina toimii Arja Rinneaho. Toista järjestöagenttia haetaan parhaillaan. Ota yhteyttä Arjaan puh: 050 3451 554, mikäli järjestöagenttina toimiminen kiinnostaisi sinua.

Järjestöagentin uutiskirjeen voit tilata osoitteesta: jarjestoagenttipirkkala@gmail.com

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"

Pääset tutustumaan Pirkanmaan yhdistysten ja yhteisöjen tapahtumiin ja toimintaan osoitteessa www.lähellä.fi