Valitse sivu

Valmistava opetus

VALMISTAVA OPETUS

Perusopetukseen valmistava opetus on tarkoitettu kaikille niille esi- ja perusopetusikäisille maahanmuuttotaustaisille lapsille ja nuorille, joilla ei ole vielä tarvittavia kielellisiä valmiuksia esi- tai perusopetuksessa opiskeluun. Opetukseen voivat osallistua sekä vasta maahan muuttaneet että Suomessa syntyneet maahanmuuttotaustaiset lapset ja nuoret. Opetukseen osallistuminen ei edellytä oleskelulupaa.

Valmistava opetus järjestetään esioppilaille ja 1.–2. -luokkien oppilaille pääsääntöisesti inklusiivisesti oman oppilaaksiottoalueen koulussa. 3.–9.- luokkien oppilaille valmistava opetus järjestetään ryhmämuotoisena yhteistyössä Nokian kaupungin kanssa.

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaan suomen kielen taitoa ja tarvittavia valmiuksia perusopetukseen siirtymistä varten.  Oppituntien viikkotuntimäärä vaihtelee luokkatason mukaan ja opinto-ohjelmassa yksilöidyllä tavalla. Valmistavan opetuksen aikana kartoitetaan oppilaan oppimisvalmiudet ja erityistarpeet. Kun opetus päättyy, oppilaalle määritellään hänen taitojaan ja valmiuksiaan vastaava luokka-aste perusopetuksessa. Valmistava opetus kestää yleensä vuoden, mutta aika on yksilöllisesti joustava. Oppilaat siirtyvät valmistavan opetuksen jälkeen oman alueensa kouluun.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"