Valitse sivu

Lukupiiripaketit

Lainausjaksot

  1. lainausjakso: 20.8.–4.10.2024 
  2. lainausjakso: 22.10.–5.12.2024 
  3. lainausjakso: 14.1.–7.3.2025 
  4. lainausjakso: 25.3.–16.5.2025 

Paketin varaaminen

Varaa haluamasi paketti laittamalla sähköpostia osoitteeseen lukupiiripaketit@pirkkala.fi. Kerro viestissä:

  • Haluamasi paketin nimi.
  • Koulusi ja luokkasi.
  • Lainausjakso, jolloin paketin haluat.
  • Jos tarvitset kirjoja enemmän kuin 25 kappaletta, kerro myös se.

Varaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja sinuun ollaan mahdollisimman pian yhteydessä sähköpostitse.

Paketin noutaminen

Lainaamme paketin etukäteen työkirjastokortillesi. Sinun tarvitsee siis ainoastaan noutaa paketti aikaisintaan lainausjakson ensimmäisenä päivänä.

Paketin palauttaminen

Paketin palautusohjeet löydät paketin sisältä. Luethan ne huolellisesti! Palauta paketti viimeistään lainausjakson viimeisenä päivänä, jotta seuraavakin luokka saa paketin käyttöönsä ajallaan.

Mikä on lukupiiripaketti?

Lukupiiripaketti on laatikollinen kirjastoammattilaisten valitsemia kirjoja, jotka on tarkoitettu ainoastaan Pirkkalan alakoulujen käyttöön. Suurimmassa osassa paketeista on joko 25 kpl samaa kirjaa tai 5 kpl viittä eri kirjaa, eli yhteensä 25 kirjaa niissäkin.

Kirjojen lisäksi jokaisessa paketissa on ohje paketin käyttämiseen sekä paketin käyttöä helpottavia materiaaleja. Lukupalat-paketteja lukuun ottamatta jokaisesta paketista löytyy myös Lukuklaanin Käsikirja lukupiireihin, josta löytyy ohjeita ja valmiita materiaaleja kirjoihin tutustumiseen ja lukupiirin pitämiseen. Voit tutustua käsikirjaan etukäteen Lukemossa.

Opettaja saa hyödyntää pakettia opetuksessa haluamallaan tavalla, eli pakettia ei ole pakko käyttää juuri lukupiirin pitämiseen.

Pakettien kirjojen teemoista

Lasten- ja nuortenkirjoissa käsitellään välillä vaikeita tai rankkojakin aiheita ikäryhmälle sopivalla tasolla. Suosittelemme, että opettajakin tutustuu paketin kirjoihin etukäteen ja valmistautuu keskustelemaan kirjoista lasten kanssa. Luetut kirjat saattavat herättää monenlaisia ajatuksia ja tunteita. Yhteiset keskustelut luetuista kirjoista ovat tärkeä osa lukukokemusta. Mukavia hetkiä paketin parissa!

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"