Valitse sivu
Etusivu / Kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittaus

InBody-mittaus

InBody-mittaus tarjoaa tarkan ja monipuolisen kuvan kehonkoostumuksesta. Muutosten seuraaminen InBodyn mahdollistamalla tarkkuudella on innostavaa ja mielenkiintoista. Kehonkoostumismittaus soveltuu kaikille kehonkoostumuksestaan kiinnostuneille. Kehonkoostumusmittauksen raportin tulokset antavat selkeän mittarin kehityksen seuraamiseen. Kehonkoostumusmittaus tehdään InBody 270 laitteella.

InBody-mittaukset perustuvat bioimpedanssimenetelmään, jossa johdetaan kevyt sähkövirta kehosi läpi. Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehosi lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin.

Mittaukset järjestetään Pirkkalan kunnan vapaa-aikakeskuksella (Urheilutie 10).

Mittauspäivät 2024:

Seuraavat mittauspäivät järjestetään touko-kesäkuussa 2024.

Mittaus päivät:

ma-ke 20- 22.5 klo 14-17

ma-ke 27- 29.5 klo 14-17

ma-ke 3- 5.6. klo 14-17

VARAA AIKA TÄSTÄ

Kehonkoostumusmittaukseen pääset varaamalla ajan varaaheti.fi ajanvarausjärjestelmän kautta, yllä olevasta linkistä.

Mittaukseen sekä tulosten läpikäyntiin menee noin 20 min.

Näin valmistaudut oikein kehonkoostumus­mittaukseen

InBody-mittaus tulossa ja haluat mahdollisimman tarkan kuvan kehosi koostumuksesta ja hyvinvoinnista? Ei huolta, kerromme seuraavassa miten optimoit mittausolosuhteet ja missä olosuhteissa mittausta ei kannata tehdä.

Huomioi nämä taustatekijät

Vaatetus: Mene mittaukseen kevyellä vaatetuksella ja valmistaudu siihen, että mittaus tehdään paljain jaloin. InBody-mittareissa voidaan vähentää vaatteiden paino, mutta vältä silti raskasta vaatetusta. Riisu myös kellot ja suuret korut. Jos käyt seurantamittauksissa eri laitteilla, varmista ennen mittausta mitä painon korjausta mittaaja käyttää vaatteiden painon vähentämiseksi.

Syöminen & juominen: Vältä aterioita ja runsasta juomista vähintään 2 tuntia ennen mittausta. Ateriat aiheuttavat hetkellistä painon vaihtelua. Siten optimaalisin olosuhde käydä mittauksessa on ennen suuria aterioita tai aamulla.

Vessassa käyminen: Käy vessassa aina ennen mittausta, virtsarakon tulisi olla tyhjä. Suositus liittyy painon vaihteluun vuorokauden aikana.

Fyysinen rasitus: Vältä voimakasta fyysistä rasitusta (hengästyttävää liikuntaa) ennen mittausta. Fyysinen rasitus vaikuttaa lihasten verenkiertoon ja nestemääriin, joka näkyy myös mittaustuloksissa.

Kylmät / kuumat olosuhteet: Vältä oleilua kylmässä tai kuumassa tilassa juuri ennen mittausta, koska nämä vaikuttavat nesteiden kiertoon kehossa. Älä siis mene mittaukseen heti saunan tai suihkun jälkeen. Varaa lämmittelyyn hetki, jos tulet kylmästä ulkoilmasta.

Istuminen / seisominen: Ole seisaallasi vähintään 5 minuuttia ennen mittausta, jotta nesteiden jakautuminen on normaali. Pitkä istuminen tai makuulla olo vaikuttaa nesteiden sijaintiin myös hetken aikaa seisaalleen nousun jälkeen.

Alkoholi: Vältä runsasta alkoholin käyttöä vähintään 12h ennen mittausta. Runsas alkoholin käyttö vaikuttaa nestetasapainoon, jonka normalisoituminen vie aikaa.

Kuukautiset: Naisten on hyvä huomioida kuukautisten mahdollisesti aiheuttama nestekertymä. Jos huomaat painosi nousevan kuukautisten aikana, pyri ajoittamaan InBody-mittaus muuhun ajankohtaan.

Puhtaat jalat ja kädet: Vältä rasvaisten ihovoiteiden käyttöä kämmenissä ja jalkapohjissa ennen mittausta.

Entä milloin ei kannata mennä mittaukseen?

  • Jos sinulla on sydämentahdistin
  • Olet sairaana
  • Olet raskaana
  • Jos sinulla on raajaproteesi
  • Jos et pysty seisomaan mittauksen aikana

InBody 270 -raportti, lue lisää testin antamista tuloksista TÄSTÄ.

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää tai haluat lisätietoja testistä, olethan rohkeasti yhteydessä.

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse  040 617 3872 tai sähköpostitse osoitteeseen piia.tuomi-osmo@pirkkala.fi.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"