Valitse sivu
Etusivu / Jätevesiremontit

Jätevesiremontit

Pohjavesi- ja ranta-alueiden jätevesiremontit

Pohjavesi- ja ranta-alueiden jätevesiremonttien takaraja on umpeutunut 31.10.2019. Kuivan maan kiinteistöjä lain asettama määräaika ei koske.

  • Pohjavesialueilla tai 100 metrin päässä vesistöistä sijaitsevia kiinteistöjen piti laittaa jätevesiasiansa kuntoon 31.10.2019 mennessä (Huom! Pirkkalassa ei ole luokiteltuja pohjavesialueita).
  • Pirkkalan ympäristönsuojelumääräykset edellyttävät ranta-alueilla wc-vesien ohjaamista umpisäiliöön tai vaihtoehtoisen käymäläratkaisun valitsemista. Harmaat vedet voidaan käsitellä paikallisesti.
  • Jos mökillä on vain kantovesi ja huussi, josta ei aiheudu ympäristön pilaantumisen vaaraa, ei jätevesijärjestelmän uusimista tarvitse pähkäillä.

Kuivan maan kiinteistöjä lain asettama määräaika ei koske

Kuivan maan kiinteistöjen jätevesiremontit pitää lain mukaan tehdä vasta suurien remonttien yhteydessä, esimerkiksi jos rakennetaan vesivessa tai jokin rakennuslupaa vaativa korjaus- tai muutostyö.

Ikävapautus säilyy edelleen voimassa

Lisäksi edellisessä lainmuutoksessa säädetty ikävapautus on edelleen voimassa, ja vapautuksen voi saada myös sosiaalisin perustein enintään viideksi vuodeksi kerrallaan. Ikävapautusta anotaan kunnan ympäristönsuojelusta.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"