Valitse sivu
Etusivu / Hakijalle

Hakijalle

Pirkkalan yhteislukio on monipuolinen ja aikaansa seuraava lukio, jossa opiskelee vuosittain noin 270 opiskelijaa. Upouusi ja moderni lukiorakennus Silmu otettiin käyttöön elokuussa 2017. Muokattavat ja osin avoimet oppimisympäristöt varustettuna viimeisimmällä tekniikalla tarjoavat opiskelijoille ja opettajille loistavan mahdollisuuden monipuolistaa opiskelua ja valmistautua tulevaisuuden haasteisiin.

Pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi Pirkkalan yhteislukio tarjoaa eri oppiaineissa runsaasti soveltavia kursseja valittavaksi opiskelijan oman kiinnostuksen mukaan. Lukio-opintoihin voidaan lisäksi sisällyttää kurssisuorituksia mm. korkeakouluopinnoista, musiikkiopistosta ja aktiivisesta ja tavoitteellisesta urheiluvalmennustoiminnasta, seututarjottimen verkkokursseja sekä Pirkan opiston opintoja. Lukiodiplomin voi suorittaa kuvataiteessa, liikunnassa, musiikissa ja käsityössä. 

Pirkkalan yhteislukiossa on aktiivinen opiskelijakunnan hallitus, joka järjestää lukiolaisten iloksi erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia. Haluatko sinä olla mukana vaikuttamassa oman lukiosi toimintaan?

Sähköiset oppimisympäristöt
Pirkkalan yhteislukiossa on panostettu sähköisiin opiskeluympäristöihin ja oppimisvälineisiin. Sähköinen ylioppilastutkinto edellyttää opiskelijoilta erinomaista taitoa tietokoneen käytössä. Kannettavan tietokoneen hankinta on opiskelijan velvollisuus. Lukiolta jaetaan uusille opiskelijoille suositus kannettavan tietokoneen hankintaan. On tärkeää, että opiskelija ja huoltaja tutustuvat laitteen vähimmäisvaatimuksiin, sillä opiskelijalla tulee olla opiskeluaikanaan käytettävissä laite, jolla hän voi myös suorittaa sähköisen ylioppilastutkinnon.

Pirkkalan yhteislukiolla on käytössä opiskelijoiden ja henkilökunnan laitteille tarkoitettu langaton verkko, johon kukin saa henkilökohtaisen tunnuksen heti lukuvuoden alussa. Jokainen opiskelija voi kirjautua verkkoon kahdella henkilökohtaisella laitteella.

Käytännönläheistä yritysyhteistyötä
Pirkkalan yhteislukion modernin Silmu-rakennuksen tilat mahdollistavat vaihtelevien pedagogisten opiskelumenetelmien hyödyntämisen ja kehittämisen. Tiimijaksot ovat pysyvä osa toimintakulttuuriamme. Ensimmäisen vuoden opiskelijat opiskelevat yhden jakson ajan tiimeissä 4-5 pakollista kurssia.

Syyskuussa 2017 lukiossa käynnistyi jokasyksyinen Innova-tiimijakso. Innova-projektin tiimit työstävät projektiaihioita, joissa opiskelijat ideoivat ja kehittävät tuotteita ja palveluita yritysten tarpeisiin. Innova-projektissa ovat olleet mukana muun muassa teknologiayritys Nokia, pakohuonepeliyritys Getaway, asiakastyytyväisyyspalveluita tuottava HappyOrNot sekä TOAS. Jokaiselle yritykselle nimetään oma tiimi, joka työstää yrityksen laatimaa projektiaihiota tiiviissä yhteistyössä yrityksen yhteyshenkilön kanssa. Yhteistyökumppanina Innova-tiimijaksolla on myös tamperelainen Demola Global, jolla on vankka kansainvälinen kokemus korkeakouluopiskelijoiden ja suuryritysten yhteistyön käynnistäjänä ja tukijana.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"