Valitse sivu
Etusivu / Vesihuollon tonttiliittymämaksut

Vesihuollon tonttiliittymämaksut

Hinnat 1.1.2024 alkaen.

Menettelytapaohje: Vesihuollon tonttiliittymien rakentaminen tai uusiminen ja niistä kiinteistönomistajilta perittävät korvaukset

Pirkkalan kunnan vesihuoltolaitoksen ja kiinteistönomistajan vastuurajana on laitoksen runkoverkosto. Pirkkalan kunnan liittymismaksutaksassa määrätty vesi- ja viemärilaitoksen liittymismaksu ei sisällä tonttijohtojen liittämis-, rakennus- tai asennustöitä, vaan ne laskutetaan erikseen seuraavasti:

1. Olemassa oleva verkosto

Liityttäessä jo olemassa olevaan vanhaan verkostoon tai saneerattaessa erillisenä työnä olemassa olevaa tonttiliittymää, liittymän rakentamiskustannukset määräytyvät Tampereen Veden tarjouksen / liittyjän tilauksen mukaan. Työn laskuttaa Tampereen Vesi.

2. Saneeraustyö

Pirkkalan kunnan vesi- ja viemäriverkoston saneeraustyön yhteydessä kunta pääsääntöisesti uusii myös tonttiliittymät. Tonttijohdot rakennetaan kiinteistön rajan tuntumaan. Kunnan rakentamasta tonttiliittymästä peritään kiinteistön omistajalta arvonlisäverollinen rakentamiskorvaus alla olevan hinnaston mukaisesti. Rakentamiskorvaus ei kuitenkaan voi olla alla mainittujen liittymäkokojen osalta suurempi kuin jäljempänä kohdassa uudisrakentaminen määritellyt maksut. Tonttiliittymän rakentamisesta vastaa Pirkkalan kunta ja kiinteistönomistajalta sen laskuttaa Tampereen Vesi. Kunnan vesi- ja viemäriverkoston saneeraustyön yhteydessä uusittavien tonttijohtojen rakentamiskorvaukset:

Vesijohto (≤ 63 mm) 177,68 €/alkava metri + alv. (173,35 € vuonna 2023)
Jätevesiviemäri (≤ 160 mm) 177,68 €/alkava metri + alv. (173,35 € vuonna 2023)
Hulevesiviemäri (≤ 200 mm) 95,68 €/alkava metri + alv. (93,35 € vuonna 2023)

Hinnat sisältävät kaikki tonttijohdon rakentamiseen ja liittämiseen tarvittavat materiaalit ja työt. Edellä mainittuja liittymiä suurempien tonttijohtojen rakentamiskorvaukset määräytyvät todellisten rakentamiskustannusten mukaisesti. Tietyissä tapauksissa tonttijohto voidaan uusia sujuttamalla. Tällöin rakentamiskustannus on 50 % edellä mainituista taksoista. Saneeraustöiden rakentamiskorvaukset sidotaan maanrakennusindeksin kokonaisindeksiinedellisen vuoden syyskuun indeksin perusteella. Rakentamiskorvausten tarkistamisajankohta on vuodenvaihde.

3. Uudisrakentaminen

Pirkkalan kunta rakentaa pääsääntöisesti vesihuoltoverkoston uudisrakentamistyön yhteydessä valmiiksi tonttiliittymät (vesi-, jätevesi- ja hulevesiliittymät). Tonttijohdot rakennetaan kiinteistön rajan tuntumaan. Tonttiliittymän rakentamisesta vastaa Pirkkalan kunta ja kiinteistönomistajalta sen laskuttaa Tampereen Vesi ollen tonttiliittymien osalta:

Vesijohdon (≤ 63 mm) osalta 887 € (865 € vuonna 2023). Veroton hinta sisältäen työn ja tarvikkeet, laskuun lisätään arvonlisävero verohallituksen ohjeen mukaan.

Jätevesiviemärin (≤ 160 mm) osalta 887 € (865 € vuonna 2023). Veroton hinta sisältäen työn ja tarvikkeet, laskuun lisätään arvonlisävero verohallituksen ohjeen mukaan.

Hulevesiviemärin (≤ 200 mm) osalta 479 € (467 € vuonna 2023). Veroton hinta sisältäen työn ja tarvikkeet, laskuun lisätään arvonlisävero verohallituksen ohjeen mukaan.

Edellä mainittuja liittymiä suurempien tonttijohtojen rakentamiskorvaukset määräytyvät todellisten rakentamiskustannusten mukaisesti.

Rakennuskustannukset voivat jakaantua kahden tai useamman vierekkäisen tontin kesken suunnitteluratkaisusta riippuen.

Tonttiliittymän rakentamiskorvaus sidotaan maanrakennusindeksin kokonaisindeksiin edellisen vuoden syyskuun indeksin perusteella.

Rakentamiskorvausten tarkistamisajankohta on vuodenvaihde.

Maksun suuruus määräytyy sen hetken hinnoittelun mukaan, jolloin rakennuslupa on myönnetty.

Viivästyskorko ja perimiskustannukset

Viivästyskorko on kulloinkin voimassa oleva korkolain mukainen korko. Perimiskustannuksina veloitetaan laitokselle aiheutuneet kustannukset.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"