Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Tule mukaan neulomaan yhdessä omat Pirkkala 100 -villasukat!

Pirkkala 100 -juhlavuosi alkaa jännittävästi kirjainyhdistelmällä MKAL eli mysteeriyhteisneulonnalla. Mukaan Pirkkalan nimikkovillasukkien neulontaan voivat tulla rohkeasti myös aloittelijat, sillä neuvoja ja apua on tarjolla.

Kokeneille neulojille termi MKAL onkin ehkä jo tuttu. KAL (Knit Along) tarkoittaa sitä, että neulojat tekevät neuletyötä samaan aikaan. Kun eteen liitetään M (Mystery), neuleen ohje on mysteeri, eikä kukaan osallistujista tiedä millainen neule syntyy. Neuleen ulkonäkö paljastuu osa kerrallaan.

Mysteeriyhteisneulonnan järjestää mukavana talvipuhteena Pirkkalan kunta yhteistyössä Taito Pirkanmaa ry:n paikallistoimijan Taitokeskus Pirkkalan kanssa. Mallin on suunnitellut pirkkalalainen neulesuunnittelija Sarianna Lehtonen Pirkkalan kunnan visuaalisen ilmeen pohjalta.

Pirkkala 100 -villasukkien ohje julkaistaan viidessä osassa Pirkkalan kunnan Mysteeriyhteisneulonta (MKAL) -verkkosivulla sekä tapahtumassa Pirkkalan kunnan Facebook-sivuilla.

Puikot heilumaan 20. tammikuuta

Sukkien yhteisneulonta alkaa 20. tammikuuta, jolloin ohjeen ensimmäinen osa tulee julki. Seuraavat osat julkaistaan aina maanantaisin ja torstaisin klo 10. Viides ja viimeinen osa ohjeesta julkaistaan 3. helmikuuta, minkä jälkeen Pirkkala 100 -sukkia saattaa siis alkaa bongailla varpaiden lämmittäjinä!

Villasukkia pääsee neulomaan myös konkreettisesti yhdessä, sillä Taitokeskus Pirkkala päivystää Pirkkalan pääkirjaston koulutustilassa torstaina 20. ja 27. tammikuuta klo 17–19. Neuvoa voi kysyä Taitokeskus Pirkkalasta osoitteesta Suupantie 2 myös muina aikoina. Näin aloittelijatkin pääsevät työssä hyvin alkuun asiantuntijoiden opastamina.

Ja kun alkuun pääsee, syksyllä voikin sitten jatkaa puikkojen heilutusta osallistumalla seuraavaan MKAL-tapahtumaan. Syyskuussa 2022 alkaa nimittäin Pirkkala 100 -mysteerivillapaidan yhteisneulonta, josta kerromme myöhemmin lisää.

 

Näin osallistut Pirkkala 100 -villasukkien yhteisneulontaan


Hanki langat

Taito Pirkanmaa on tehnyt sukkia varten valmiit lankapaketit, joissa on riittävä määrä lankaa yhtä sukkaparia varten. Sukkalanka on pehmeä ja sileä Roosa nauha -villasekoitelanka, jossa on 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Lanka on miellyttävä neuloa ja polyamidilisän ansiosta sillä tehdyt käsityöt kestävät käyttöä. Puikkosuositus on 2,5 ja tiheys 33–34 silmukkaa kirjoneuletta/10 cm. Lanka on konepestävä 40 °C.

Lankapaketeissa on kaksi värivaihtoehtoa: puuteriroosa ja tummansininen.

Lankapaketteja voi ostaa 7.12. alkaen Taitokeskus Pirkkalasta, Suupantie 2 ja verkkosivuilta www.kauppa/taitopirkanmaa.fi. Lankapaketteja on myynnissä myös Pirkkalan kunnan Asiointipisteessä osoitteessa Koulutie 1. Tarvikepaketin hinta on 19,90 euroa.

Seuraa ohjetta

Pirkkala 100 -villasukan ohje julkaistaan viidessä erässä. Sukan varren pituus on noin 18 cm. Sukasta on tehty kaksi eri kokoa 38–39 ja 42–43. Neulojan käsiala vaikuttaa sukan kokoon. Jalkaterän viimeisessä osiossa voi valita joko lyhyemmän tai pidemmän kuvion, joka vaikuttaa sukan kokoon. Voit kutoa kahta sukkaa yhtä aikaa tai kutoa ensin toisen ja sitten toisen.

Jos et vielä ole kovin kokenut kirjoneuleiden neuloja, tartu vain rohkeasti työhön. Tässä sukassa ei ole koskaan kuin kaksi eri väristä lankaa kerralla puikoilla. Kuviossa on jonkin verran pidempiä lankajuoksuja, ne kannattaa sitoa työn takana. Huomioithan, että nurjan puolen lankajuoksut eivät kiristä.

Jaa kuvia

Yhteisneulonnan edistymistä voi seurata sosiaalisessa mediassa, jossa osallistujat voivat jakaa tietoa ja kuvia työn vaiheista sekä valmiista sukista. Kuvia voi laittaa esimerkiksi Facebookin tapahtumasivulle. Päivityksissä voi käyttää seuraavia aihetunnisteita:

#pirkkala100villasukka
#mkalpirkkala100
#mkal
#pirkkala100
#pirkkala
#taitopirkanmaa
#taitokeskuspirkkala

 

Lisätietoa

Eija Pettersson
Taitokeskus Pirkkala
Suupantie 2, 33960 Pirkkala
050 433 9124
eija.pettersson@taitopirkanmaa.fi

Marika Eromäki
vs. kulttuurituottaja
Pirkkalan kunta
040 133 5773
marika.eromaki@pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"