Juhlavuotensa kunniaksi Pirkkalan kunta järjestää yhteisneulontaa yhteistyössä Taito Pirkanmaa ry:n paikallistoimijan Taitokeskus Pirkkalan kanssa. Yhteisneulonta eli KAL (Knit Along) tarkoittaa sitä, että neuletyön ohje paljastuu osa kerrallaan ja että neulojat tekevät neuletyötä samaan aikaan. 

Alkuvuodesta 2022 syntyivät Pirkkala-aiheiset villasukat, jotka neulottiin MKAL mysteeriyhteisneulontana (Mystery Knit Along). Villasukkien ohje oli mysteeri, eikä kukaan osallistujista tiennyt etukäteen millaiset sukat langoista syntyi. 

Syksyllä 2022 neulotaan yhdessä Pirkkala 100 -kaarrokeneulepaita. Kaarrokeneule on yksi viime aikojen suurimmista käsityösuosikeista. Neuleohjeen ensimmäinen osa julkaistaan torstaina 15. syyskuuta ja seuraavat osat viikon välein torstaisin 22.9, 29.9. ja 6.10. 

Sekä villasukkien että neulepaidan ohjeet on suunnitellut pirkkalalainen neulesuunnittelija Sarianna Lehtonen Pirkkalan kunnan visuaalisen ilmeen pohjalta. 

Pirkkala 100 -villasukkien neulontaohje löytyy tämän sivun alasivulta. Pirkkala 100 -neulepaidan ohje sivu täydentyy sitä mukaa kuin ohje julkaistaan. 

Neuvoa neuleiden tekoon voi kysyä Taitokeskus Pirkkalasta puhelimitse 050 433 9124, sähköpostitse pirkkala@taitopirkanmaa.fi tai paikanpäällä osoitteesta Suupantie 2.