Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Birckalaiset – Valokuvia ja tarinoita Pirkkalankylän rautakautisesta elämästä
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Birckalaiset – Valokuvia ja tarinoita Pirkkalankylän rautakautisesta elämästä

14.7.2020 klo 0:00 - 31.8.2020 klo 0:00

Pirkkalankylä oli yksi suurimmista historiallisista kylistä. Kylässä asuttiin rautakauden myöhäisvaiheessa vuosina 800-1200. Rautakauden pirkkalaiset olivat maanviljelijöitä ja karjanhoitajia. Kylässä syötiin paljon ohraa, hernettä, naurista ja härkäpapua ja sikaa enemmän kuin missään muualla Hämeessä. Rakennusainekset haettiin ikimetsistä ja vapaa-ajalla heitettiin varpaa, joka on alun perin Gotlannista peräisin oleva viikinkipeli.

Pirkkalan Muinaiaikasyhdistys Birckalaiset ry:n väki eläytyy muinaisasuissaan rautakautiseen tunnelmaan Reipin katajakedolla, jossa Reipin tilan lampaat luovat autenttista tunnelmaa. Valokuvanäyttelyn on toteutuksessa ovat olleet myös mukana Vapriikin valokuva-arkisto, Pirkkalan kunta ja Pirkanmaan maakuntamuseon seutumuseo.

Birckalaiset -valokuvanäyttely on esillä Reipin museon pihassa 14.7.-31.8.2020

  • Näyttely on kaikilla avoin ja pääsymaksuton.
  • Birckalaiset -valokuvanäyttely on osa viidessä kunnassa toteutettua valokuvanäyttelyn sarjaa, jonka tavoitteena on esitellä kuntien omaleimaista kulttuuriperintöä. Käy tutustumassa myös Kangasalan kotiseutumuseon, Paltanmäen kotiseutumuseon (Orivesi), Kuokkalan museoraitin (Lempäälä) ja Haverin kaivosmuseon (Ylöjärvi) valokuvanäyttelyihin. Mikä heidän kunnassaan on omaleimaista?

Näyttely on osa Muinaisviikkojen ohjelmaa

Muinaisviikot Pirkkalassa elokuussa 2020

Katso koko ohjelma osoitteessa pirkkala.fi/muinaisviikot

Tiedot

Alkaa:
14.7.2020 klo 0:00
Loppuu:
31.8.2020 klo 0:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Reipin museo
Museotie 9 Pirkkala Finland + Google Map