Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Reipin museon kesäkausi alkaa sunnuntaina

Reipin museo avaa talven jälkeen ovensa museovieraille jo toukokuun puolella Pirkkalan vanhat talot ja pihat -tapahtumassa tulevana sunnuntaina 29.5. klo 10-17.  Vanhojen hirsirakennusten keskellä kävijä voi tehdä aikamatkan pirkkalalaiseen paikallishistoriaan ja maaseudun arkeen. Museo on avoinna kesäkaudella perjantaista sunnuntaihin klo 10–17. Museon kesäkausi jatkuu 14.8.2022 asti.

Reipin museoalue tarjoaa palan kulttuurihistoriaa ja tekemistä koko perheelle

Museo sai alkunsa Pirkkala-seuran toimesta jo 1960 ja kunnan omistukseen se siirtyi vuonna 1976. Museon kattava, 1800–1900-luvun, esinekokoelma käsittää runsaasti arjen askareitiin tarvittua välineistöä sekä eri ammattien harjoittamiseen liittyviä työkaluja. Koululaiset voivat istahtaa hetkeksi pulpettiin ja kokeilla millaista kiertokoulun käynti oli. Kokoelmiin pääsee tutustumaan kolmessa aitassa sekä pariladossa ja löytyypä museolta jopa aito sepän paja. Urheilusta kiinnostuneet voivat kokeilla museolla Varpaa, joka on viikinkien kehittämä tarkkuuspeli.

Tutustu Reipin museoon museokierroksella

Museolla järjestetään joka viikonloppu opastettuja museokierroksia. Opastuksen aikana tutustutaan Reipin museoalueeseen ja museorakennuksiin sekä talonpoikaiskulttuuriin. Kaikille avoimet ja pääsymaksuttomat museo-opastukset toteutetaan pääosin ulkotiloissa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15.

Myös lapsille on tänä vuonna tarjolla oma museokierrossa. Toiminnallisen kierroksen aikana tutustutaan lasten arkeen ja askareisiin talonpoikaiskulttuurissa. Museokierros lapsille sunnuntaisin klo 11.

Jos haluat vierailla museolla muina aikoina tai tilata opastuksen omalle ryhmälle, olethan yhteydessä museoassistenttiin.

Vietä kesäpäivä Reipissä

Museon lisäksi Reipin alue tarjoaa loistavat ulkoilumahdollisuudet koko perheelle. Alueelta löytyy Pirkkalankylän kulttuurireitti, luonnonsuojelualue, uimaranta ja yleinen sauna. Lisää paikallista historiaa tarjoilevat läheinen Tursiannotkon muinaisjäännösalue sekä Pirkkalan Muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry:n rakenteilla oleva Muinaiskylä.

Tänä vuonna päästään pitkästä aikaa nauttimaan tapahtumista myös museolla. Pirkkalan Muinaismarkkinat järjestetään alueella 9.-10.7. ja Reipin alueella järjestetään myös opastettuja kierroksia.

Reipin museo

Museotie 9, 33980 Pirkkala
pirkkala.fi/reipin-museo

Avoinna

kesäkaudella 29.5.-14.8.2022 pe-su klo 10-17

Poikkeukset aukioloaikoihin

24.-26.6. juhannus, suljettu
8.7. suljettu
9.-.10.7. Muinaismarkkinat, avoinna la 10-17, su 10-16

Lisätiedot

Reipin museoalue (pirkkala.fi)

Vilja Juvonen-Saukko
Museoassistentti
040 133 5600
vilja.juvonen-saukko@pirkkala.fi

Karoliina Karpiomaa
vs. kulttuurikoordinaattori
040 133 5698
karoliina.karpiomaa@pirkkala.fi

 

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"