Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkala-kampuksen taidehankinta on edennyt luonnosvaiheeseen

Pirkkala-kampuksen taide toteutetaan kahdessa vaiheessa

Pirkkalan kuntakeskuksessa on rakenteilla tilat alueen ala- ja yläkoulujen oppilaille sekä varhaiskasvatukselle, nuoriso- ja liikuntatiloja sekä tapahtumatila koulutus-, kokous- ja kulttuurikäyttöön. Pirkkala-kampuksen koulu- ja päiväkotirakennukset valmistuvat kesällä 2024.

Taidehankinnan tavoitteena on taideteoskokonaisuus, joka käsittelee väljästi teemaa kasvu. Taide luo alueen henkeä sekä rakennuksen identiteettiä, ohjaa kulkijoita löytämään pääsisäänkäynnille ja sijoittuu luontevaksi osaksi rakennuksen arkkitehtuuria ja toimintoja. Taide voi koostua yhdestä tai useammasta osasta ja integroitua osaksi rakennusta. Lisäksi taustalla vaikuttavat rakennuksen ja toimintakulttuurin suunnittelua ohjaavat viisi arvoa; laadukas toiminta ja ympäristö, yhteisöllisyys ja yksilön kohtaaminen, turvallisuus ja toimivuus, kestävä tulevaisuus ja moninaisuus arjessa.

Vaihe 1. Rinnakkainen luonnostilaus: taideteoskokonaisuus
Ensimmäisessä vaiheessa haetaan taideteoskokonaisuutta rakennuksen pääsisäänkäynnin ja/tai sisätilojen yhteyteen. Taidetyöryhmän tekemän esikarsinnan jälkeen luonnosvaiheeseen kutsuttiin neljä taiteilijaa: kuvanveistäjä Maija Kovari ja ympäristötaiteilija Kaisa Berry sekä työpari kuvataiteilijat Virve Lilja ja Ilkka Virtanen. Luonnosvaihe ratkeaa kesän alussa 2022.

Vaihe 2. Yhteisöllinen ja osallistava vaihe
Toinen vaihe toteutetaan rakennushankkeen loppuvaiheessa. Kampuksen oppilaiden osallisuus taiteen suunnitteluun toteutetaan taiteilijavetoisesti myöhemmin suunnitellulla tavalla. Taide tulee näkymään kuosimaisena elementtinä rakennuksen sisällä lasiseinissä eri puolilla rakennusta.
 

Lisätietoja:

Marita Intonen, hankekoordinaattori, 050 598 2656, marita.intonen@pirkkala.fi
Anu Muurinen, kulttuurituottaja, 050 352 1632, anu.muurinen@pirkkala.fi

pirkkala.fi/pirkkala-kampus

www.pirkkala.fi/pirkkala-kampus

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"