Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkala-kampuksen rakentumista kunnioitettiin peruskiven muurausjuhlalla

Pirkkala-kampus on Pirkkalan historian suurin rakennushanke ja merkittävä koulu- ja kulttuurirakennus myös koko Suomen mittakaavassa. Tänään kampuksella vietettiin perinteistä peruskiven muurausjuhlaa. Kampus valmistuu kesällä 2024.

”Tämä peruskirja ja sen mukana tämän viikon Pirkkalainen-lehti, käytössä olevat metallirahat, rakennuksen pääpiirustukset ja muuta rakentamiseen liittyvää materiaalia, Pirkkalan kunnan tämänvuotisiin 100-vuotisjuhliin liittyvää aineistoa sekä peruskiven muuraustilaisuuden ohjelma tallennetaan peruskiveen säilymään tuleville sukupolville,” lukivat Suupanniityn koulun oppilaat Julia Eerola ja Viljo Veltti peruskirjaa Pirkkala-kampuksen työmaalle saapuneille kutsuvieraille.

Materiaali talletettiin aikakapseliin eli metalliseen lieriöön, jonka muurasivat peruskiveen Pirkkalan kunnan pormestari Marko Jarva, YIT Suomen hankejohtaja Janne Korja, Suupanniityn koulun oppilas Sara Sistonen ja Naistenmatkan koulun oppilas Luca Saarinen. Jokainen kutsuvieras sai lisäksi kauhoa betonia aikakapselin päälle.

Pirkkala-kampuksesta tulee energiatehokas ja ympäristöystävällinen. Se tarjoaa terveellisen ja turvallisen kasvuympäristön kaikille noin 2000 päivittäiselle käyttäjälleen. Muunneltavat tilat varustetaan modernilla tekniikalla siten, että ne mahdollistavat monenlaisen toiminnan.

Puheiden lisäksi tilaisuudessa kuultiin Naistenmatkan koulun oppilaiden ja Suupanniityn koulun 9. luokan musiikin valinnaisryhmän hienot musiikkiesitykset.

Pirkkala-kampuksen peruskiven muuraustilaisuus päästiin koronapandemian vuoksi toteuttamaan aiottua myöhemmin vaiheessa, jossa rakennuksen runkokin on jo pystyssä. Peruskivelle jätettiin tilavaraus perustustöiden yhteydessä.

Tilat palvelevat kaikenikäisiä aamusta iltaan

Pirkkala-kampus tuo saman katon alle alueella olemassa olevien Naistenmatkan koulun ja Suupanniityn koulun opetuksen. Lisäksi hanke sisältää varhaiskasvatuksen tiloja, nuoriso- ja liikuntatiloja. Pirkkala-kampuksen myötä Pirkkala saa pitkään kaipaamansa kulttuuri- ja tapahtumatilan.

Yhteensä Pirkkala-kampus tarjoaa 168 varhaiskasvatuksen hoitopaikkaa sekä tilat noin 1300 koululaiselle ja noin 200 henkilöstön jäsenelle.

Kampuksen tiloja käytetään laajasti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tärkeimmät käyttäjäryhmät ovat Pirkan opisto sekä paikalliset yhdistykset. Kulttuuritilaa on tarkoitus käyttää pirkkalalaisten toimijoiden esiintymistilana ja lisäksi sitä voidaan vuokrata kaupallisille toimijoille. Myös valtuuston kokoukset siirtyvät Pirkkala-kampuksen tiloihin.

Pirkkala-kampuksen kokonaiskerrosala on 19 400 m² ja kustannusarvio reilut 45 miljoonaa euroa.

Kuvateksti: Naistenmatkan koulun rehtori Jukkamatti Hiltunen, apulaisrehtori Nina Mantsinen, Suupanniityn koulun apulaisrehtori Jarkko Hovilainen ja rehtori Marita Intonen kauhovat vuorollaan betonia aikakapselin päälle.

Lisätiedot

Pirkkala-kampuksen verkkosivu
pirkkala.fi/pirkkala-kampus

Timo Orjala
tilapalvelupäällikkö
0400 469 776
timo.orjala@pirkkala.fi

Marita Intonen
rehtori, Suupanniityn koulu
050 598 2656
marita.intonen@pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"