Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Näin poikkeusolot vaikuttavat Pirkkalan kunnan toimintaan

Tämä tiedote on julkaistu 16.3. Kaikki Pirkkalan kunnan koronavirustilanteeseen liittyvät tiedot ja ohjeet sekä neuvontanumerot löytyvät Koronavirustilanne-verkkosivultamme, jonka osoite on pirkkala.fi/koronavirustilanne.

Suomen hallitus on tänään 16. maaliskuuta todennut Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Tähän tiedotteeseen on koottu hallituksen päätöksen välittömät vaikutukset Pirkkalan kunnan palveluihin ja toimintaan. Nämä linjaukset täydentävät Pirkkalan kunnan häiriötilanteen aikaisen johtoryhmän aiemmin tekemiä päätöksiä.
 

VARHAISKASVATUS

Varhaiskasvatusyksiköiden, kuten esimerkiksi päiväkotien, toiminta jatkuu. Ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. Vanhemmat saavat Wilman kautta lisäohjeita.

Avoimen varhaiskasvatuksen eli perhetupien ja kerhojen toiminta on keskeytetty.
 

ESI- JA PERUSOPETUS

Koulujen tilat suljetaan keskiviikkona 18. maaliskuuta. Koulut pysyvät suljettuina 13. huhtikuuta saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään.

Koulut järjestävät esi- ja perusopetusta vielä tiistaina 17. maaliskuuta. Koulutyö järjestetään tiistaina lukujärjestyksen mukaan niin, että koulupäivä päättyy kaikilla oppilailla kello 12. Opettajat ja muu henkilökunta saapuvat töihin tavalliseen tapaan. Koulut järjestävät tiistaina aamu- ja iltapäivätoiminnan normaalisti.

Kunta järjestää 18.3.–13.4. välisenä aikana esiopetusta ja perusopetuksen 1.–3. luokkien lähiopetusta niille lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Samalla periaatteella järjestämme erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetuksen sitä tarvitseville.

Pirkkalan kunta lähettää tänään maanantaina Wilman kautta huoltajille kyselyn lähiopetuksen tarpeesta. Kyselyyn vastataan tiistaihin 17. maaliskuuta klo 14 mennessä vain, mikäli lapsi tarvitsee lähiopetusta.

Kunta keskittää lähiopetuksen Nuolialan ja Naistenmatkan kouluille. Kunta järjestää tarvittavat kuljetukset. Kuljetuksista viestitään Wilman kautta lähiopetusta tarvitsevien lasten huoltajille.

Järjestämme jatkossa esi- ja perusopetusta mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla muille oppilaille Opetushallitukselta tulevan ohjeistuksen mukaisesti. Viestimme näistä tavoista mahdollisimman pian.

Kouluruokailua tarjotaan keskiviikosta alkaen vain Nuolialan ja Suupanniityn kouluilla.
 

LUKIOKOULUTUS

Pirkkalan yhteislukion tilat suljetaan 18. maaliskuuta alkaen 13. huhtikuuta saakka. Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan kuitenkin Silmussa tiivistetyssä aikataulussa perjantaihin 23.3. mennessä. Sulun aikana lähiopetus keskeytetään. Opetus ja ohjaus pyritään järjestämään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla.

VAPAA-AJAN PALVELUT

Pirkkalan kunta sulkee vapaa-aikakeskuksen, Nuolialakeskuksen ja kaikki kirjastot huomisesta alkaen ja viimeistään keskiviikkona 18. maaliskuuta. Myös vapaa-aikakeskuksen ja kirjastojen omatoimiajat jäävät pois käytöstä.

Lisäksi Pirkkalan jäähalli Oy on suljettu loppukauden ajaksi.
 

Kaikki Pirkkalan kunnan koronavirustilanteeseen liittyvät tiedot ja ohjeet sekä neuvontanumerot löytyvät Koronavirustilanne-verkkosivultamme, jonka osoite on pirkkala.fi/koronavirustilanne.

LISÄTIEDOT

Marko Jarva
pormestari
044 486 1111
marko.jarva[at]pirkkala.fi

Jaakko Joensuu
kansliapäällikkö
050 443 4468
jaakko.joensuu[at]pirkkala.fi
 

Varhaiskasvatus ja opetus

Harri Rönnholm
hyvinvointijohtaja
050 372 2035
harri.ronnholm[at]pirkkala.fi

Marjukka Suihko
rehtori, Pirkkalan yhteislukio
040 133 5779
marjukka.suihko[at]pirkkala.fi

Mika Luukkanen
opetuspäällikkö
040 167 7902
mika.luukkanen[at]pirkkala.fi

Terhi Niemenmaa
suunnittelija
044 486 1155
terhi.niemenmaa[a]pirkkala.fi
 

Vapaa-aika

Tero Saatsi
vapaa-aikapäällikkö
040 133 5629
tero.saatsi[at]pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"