Koronavirustilanne


Pirkkalan kunta kokoaa tälle sivulle uutisia, ohjeita ja tiedotteita koronavirustilanteesta.

Tärkeät numerot terveysasioissa

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse ennen terveyskeskukseen ja päivystykseen menoa. Älä poistu kotoa mahdollisten tartuntojen välttämiseksi.


PIRKKALA

Koronavirus-neuvontapuhelin 050 3133 682
arkisin klo 8–20, viikonloppuisin klo 10–18

Pirkkalan terveyskeskuksen päivystys 03 565 25109
ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 10–18

Muina aikoina Tays puhelinvaihde 03 311 611

Lapsipotilaiden hoito 03 311 63345
arkisin klo 14–07, viikonloppuisin ja arkipyhinä ympäri vuorokauden

Tays:n neuvontapuhelin 03 311 65333
koronavirustartuntaa epäileville, käytössä ympäri vuorokauden

Pirkkalan kunnan huolipuhelin 044 486 1586
arkisin kello 10-14
Huolipuhelin on henkisen ensiavun puhelin, johon voit soittaa, jos koronatilanne huolestuttaa sinua ja koet psyykkistä oireilua tai ahdistusta. Numerossa ei anneta hoidollisia neuvoja koronavirus-infektioepäilyihin.

Arvioi tartunnan todennäköisyys koronabotin avulla
Terveyskylän koronabotti auttaa arvioimaan tartunnan todennäköisyyttä, ja ohjaa sekä antaa neuvoa COVID-19 koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä. Avaa koronabotti tästä.


VESILAHTI

Koronavirus-neuvontapuhelin 050 3133 682
arkisin klo 8–20, viikonloppuisin klo 10–18

Päivystys Vesilahden terveysasemalla 03 5652 7000
arkisin klo 8-15.30

Iltapäivystys Lempäälän terveyskeskuksessa 03 5655 2500
ma-pe klo 15.30–20 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 12–20

Yöpäivystys Valkeakosken aluesairaalassa 03 311 67260
arkisin klo 20–8 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 20–12

Arvioi tartunnan todennäköisyys koronabotin avulla
Terveyskylän koronabotti auttaa arvioimaan tartunnan todennäköisyyttä, ja ohjaa sekä antaa neuvoa COVID-19 koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä. Avaa koronabotti tästä.
 

YMPÄRISTÖTERVEYS PIRTEVA

Elintarvikkeita koskevat kysymykset 050 345 7714 

Yleiset terveydensuojelua koskevat kysymykset 050 313 9162 
 


 

Lisätietoa Pirkkalan kunnan palveluista ja toiminnasta

Asiointipiste
03 565 24450
asiointipiste[at]pirkkala.fi
Palvelemme myös chatin välityksellä arkisin kello 9-16 osoitteessa pirkkala.fi. Chat-ikkuna avautuu internetsivujen oikeaan alareunaan.
 


 

Lisätietoa työsuhde- ja korvausasioissa

Ethän ruuhkauta terveyskeskuksen ja Taysin numeroita kysymällä esimerkiksi työsuhde- tai korvausasioista, jotka eivät kuulu terveydenhuollon piiriin. Lisätietoa näistä saat omalta työnantajaltasi tai esimerkiksi Kelasta. Seuraa ajankohtaisia tiedotteita myös THL:n sivuilta. THL julkaisee myös useimmin kysyttyjen kysymysten listaa, josta voit löytää vastauksia mieltä askarruttaviin koronakysymyksiin.
 


 

Miten poikkeusolot vaikuttavat Pirkkalan kunnan palveluihin?

 

TERVEYSPALVELUT

Katso kaikki terveyspalveluiden ajankohtaiset asiat ja muutokset palveluissa. Sivuille on koottu runsaasti ohjeita, tietoa ja vinkkejä.

 

IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT

Ruokailu Pirkankoivussa ja Pihlajamäessä
Pirkankoivun ruokasali on suljettu kokonaan 13.4.2020 saakka. Pihlajamäen ja terveyskeskuksen ruokalat suljetaan toistaiseksi ulkopuolisilta asiakkailta.
Korvaava palvelu: Näitä palveluita käyttäneiden asiakkaiden ruokailu on mahdollista järjestää myös ateriapalveluna kotiin kuljetettavina aterioina. Tästä palvelusta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen asiakasohjaaja@pirkkala.fi tai soittaa asiakasohjaajalle Pirkkala 050 374 5075, Vesilahti 050 389 5250 Katso Kotipalveluaterioiden ruokalista

Kauppapalvelu yli 70-vuotiaille kuntalaisille
Kauppapalvelu on tarkoitettu yli 70-vuotiaille Pirkkalan asukkaille. Palvelun käyttäjäksi toivotaan ilmoittauduttavan vain, mikäli kaupassakäynti ei muilla keinoin ja esimerkiksi oman lähipiirin avustamana onnistu. Kauppapalvelussa ei käytetä käteistä rahaa vaan valoitus tapahtuu jälkikäteen laskuttamalla. Kunta laskuttaa kuljetuksesta 10 euroa yhdeltä kerralta. Yhdellä laskulla voidaan veloittaa useampi kuljetus. Kauppias laskuttaa asiakasta ostoksista erikseen kerran kuussa. Kaupan laskuun lisätään käsittelykulu 3 euroa. Kauppapalvelusta voi tilata elintarvikkeita sekä tavanomaisia päivittäistarvikkeita eli esimerkiksi ruokaa, juomia, kodin papereita tai pesuaineita. Kunnan kauppapalvelu ei toimita alkoholia eikä jäätelöä. Kauppapalvelu pystyy toimittamaan kerrallaan kohtuullisen määrän ostoksia. Ostokset pakataan kaupan muovikasseihin.

Jos tarvitset kauppapalvelua, toimi näin

  1. Ota yhteyttä kunnan kauppapalveluun soittamalla numeroon p. 040 133 5626 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kauppapalvelu@pirkkala.fi. Kauppapalvelun käynnistämiseksi tarvitaan seuraavat asiakkaan yhteystiedot: asiakkaan eli maksajan nimi, henkilötunnus, kauppaostosten toimitusosoite sekä laskutusosoite, puhelinnumero, josta tavoittaa päivisin sekä sähköpostiosoite, mikäli sellainen on. Huomioi, että voit toimittaa ostoslistan kauppapalveluun vasta, kun asiakkuus on perustettu.
  2. Kauppapalvelusta ollaan sinuun yhteydessä ja sovitaan kauppaostosten toimitusaika. Kun toimitusaika on tiedossa, tee ostolista. Pystymme toimittamaan kerralla vain kohtuullisen määrän ruokaa, esimerkiksi 1–2 kassillista. Huomioithan tämän ostoslistaa laatiessasi. Ethän aseta myöskään kovin tarkkoja ehtoja esimerkiksi tuotteen merkille tai valmistajalle, jotta voimme korvata toivotut tuotteet vastaavilla.
  3. Toimita ostoslista kauppapalveluun viimeistään ruokatoimitusta edeltävänä arkipäivänä kello 8 mennessä.  Merkitse ostoslistaan nimesi ja yhteystietosi sekä mahdolliset allergiat ja ruoka-aineyliherkkyydet. Voit toimittaa ostoslistan sähköpostitse osoitteeseen kauppapalvelu@pirkkala.fi, puhelimitse numeroon 040 133 5626 tai 0505144669, tai voit tuoda sen  Asiointipisteen postilaatikkoon, osoitteeseen Koulutie 1, 33960 Pirkkala. Kauppapalvelun numero palvelee arkisin kello 8-16. Huomioithan, että puhelinliikenne voi ruuhkautua ainakin palvelun alkuvaiheessa.

Perutut ikääntyneiden palvelut
Ikääntyneiden päivätoimintaryhmät ja Lähitoritoiminta on keskeytetty toistaiseksi.

 

SOSIAALIPALVELUT

Lapsiperheiden palvelut, aikuissosiaalityö ja vammaispalvelut palvelevat asiakkaita siten, että kaikki kiireelliset ja välttämättömät palvelut turvataan. Puhelinajat toimivat normaalisti. Tarjoamme tukea ja neuvontaa ensisijaisesti puhelimitse sekä muilla etäyhteyksillä. Järjestämme tarvittaessa myös tapaamisia henkilökohtaisesti. Tällöin on tärkeää, että kukaan ei tule tapaamiseen sairaana, että kaikki huolehtivat hyvästä käsihygieniasta ja yskivät hihaan.

 

PERHENEUVOLA

Perheneuvola ja Nuorisopsykiatria pyrkivät turvaamaan palvelunsa asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Tukea ja neuvontaa tarjotaan ensisijaisesti puhelimitse.

Työntekijät tavoittaa virka-aikana klo 8–16 välillä. Mikäli puhelin on varattu, asiakas voi jättää vastaajaan yhteystietonsa ja soittopyynnön. Perheneuvola ja Nuorisopsykiatria järjestäv't tarvittaessa tapaamisia myös kasvokkain. Tällöin on tärkeää, että kukaan ei tule tapaamiseen sairaana, että kaikki huolehtivat hyvästä käsihygieniasta ja yskivät hihaan.

 

PUHETERAPIA

Kiireettömiä aiemmin sovittuja puheterapiakäyntejä Pirkkalan terveyskeskuksessa perutaan toistaiseksi pandemiatilanteen vuoksi. Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaisesti kasvokkain tapahtuvaa työskentelyä vältetään. Myöskään uusia kiireettömiä vastaanottoaikoja ei toistaiseksi anneta. Jonoon voi edelleen ilmoittautua puhelinaikana ja puhelimessa annetaan mahdollisuuksien mukaan ohjausta ja neuvontaa. Etävälitteisen puheterapian mahdollisuutta selvitetään. Asiakkaisiin, joilla on puheterapia käynnissä terveyskeskuksessa, ollaan erikseen yhteydessä jatkosuunnitelmasta.

 

KIRJASTOPALVELUT

Kirjastot ja lehtilukusali ovat suljettuina
Lainat, joiden eräpäivät olivat 18.3.–13.4., on uusittu automaattisesti. Aikaisemmin erääntyneitä lainoja voi uusia piki-verkkokirjastossa, puhelimitse tai sähköpostitse. VIP-aineistoja voi poikkeuksellisesti uusia viisi kertaa.  Lainoja, joista on varauksia tai jotka ovat laskutettavana, ei ole uusittu. Varauksia ei voi noutaa sulkuaikana vaan ne siirtyvät noudettavaksi, kun kirjastot saadaan jälleen auki. Noutamattomien varausten maksu poistetaan toistaiseksi käytöstä. Palautuksia voi tehdä kirjastojen palautusluukkuihin. Lisätiedot: 050 435 0241 / kirjasto@pirkkala.fi (arkisin kello 10–15)
Kaikki kirjaston tapahtumat, satutunnit ja ryhmät perutaan toistaiseksi. Perutut tapahtumat pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään myöhemmin.
Korvaava palvelu: PIKI-kirjastojen e-kirjat, e-äänikirjat ja elokuvien suoratoistopalvelu ovat käytössä myös sulkuaikana. Palveluiden käyttöön tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun. Lue asiasta lisää PIKI-verkkokirjaston sivuilta.

 

KULTTUURIPALVELUT JA VAPAA SIVISTYSTYÖ

Tapahtumat
Kaikki yleisötapahtumat on peruttu 31.5. asti.

Galleria 2
Kunnan taidenäyttelytila Galleria 2 on suljettu toistaikseksi. Galleria 2:n näyttelynavajaistilaisuudet perutaan, eli Pirkkalan Taideyhdistyksen näyttelyn avajaisia ei järjestetä 19.3. eikä Pirkan opiston taidekoulun näyttelynavajaisia pidetä 24.4.

Pirkan opisto
Kaikki Pirkan opiston lähiopetus on keskeytetty toistaikseksi. Tapahtumat on peruttu toukokuun loppuun asti. Osa kursseista jatkuu etäopetuksena. Katso tarkemmat tiedot Pirkan opiston sivuilta.

 

NUORISOPALVELUT

Nuorisotilat Nasta ja Nuoliala-keskus ovat suljettuina
Korvaava palvelu
: Nuoriso-ohjaajat ovat tavoitettavissa joka päivä nuorisopalveluiden chatissa: ma-to klo 17-19, pe-su klo 18-21. Liity chattiin ja luo oma tunnus Discordissa https://discord.gg/ynqampG. Tavoitat nuoriso-ohjaajat myös Instagramista: pirkkalan_nuorisopalvelut, Snapchatistä: nasta_pirkkala, erkkapirkkala tai konu_pirkkala, WhatsAppista: Tuomas Söyrinki, p. 050 301 6131, Sara Vuori, p. 050 400 8701, Elena Tokola, p. 050 351 6519, Janne Juola, p. 044 486 1520, Anni Riskala, p. 050 394 2422, Sanni Karjalainen, p. 044 486 1519.

Etsivän nuorisotyön ohjaajat tavoitat arkisin klo 9-15, puhelimitse ja  Whatsappilla: Suvi Björk, p.
050 310 6151, Heidi Marjomaa-Mikkola, p. 040 133 5710, kik messengerillä: EtsivatPirkkala, sähköpostilla (etunimi.sukunimi@pirkkala.fi), Instagramissa pirkkalanetsivat, Facebookissa: pirkkalanetsivat. Discordissa Pirkkalan Etsivät löytyvät ma-ti klo 12-16 ja pe klo 13-16 ja Jodelista joka keskiviikko klo 12-15, kanavalla Pirkkala.

 

LIIKUNTAPALVELUT

Liikuntaryhmät ja liikunnanohjaus
Kaikki liikuntaryhmät on toistaiseksi peruttu.
Korvaava palvelu: Katso Liikuntapalveluiden sivuilta vinkkejä kuntoiluun ja ulkoiluun poikkeusolojen aikana. Vähäjärven penkkilenkki (kartta ja ohje). Kurikan porrastreeni (video).

Pirkkalan vapaa-aikakeskus ja kuntosali
Vapaa-aikakeskus on suljettu kokonaisuudessaan. Sulku koskee 25.3. alkaen myös vapaa-aikakeskuksen piha-alueen tenniskenttiä ja salibandykaukaloa.

Pirkkalan jäähalli
Jäähalli on suljettu loppukauden ajaksi. Jäälle pääsee seuraavan kerran elokuussa.

 

MUUT PALVELUT JA TILAT

Koulujen ylijäämäruoan jakelu
Kunnan ja seurakunnan yhdessä järjestämä ylijäämäruoan jakelu on keskeytetty.

Nuoliala-keskuksen Nepsy-piste
Korvaava palvelu: Nepsy-pisteen neuropsykologiset valmentajat Riitta Jyrinki ja Leeni Kyllöinen ovat tavoitettavissa puhelimitse myös sulkuaikana. Neuropsykologisilta valmentajilta saa neuvontaa ja ohjausta Nepsy-asioissa.  Riitta Jyrinki p. 040 806 2241, Leeni Kyllöinen p. 044 486 1142

Avoimen varhaiskasvatuksen kerhot
Perhetuvat ja kerhot on toistaiseksi suljettuina. Perhetuvan, Taaperotuvan, Vauvatuvan ja Lapsiparkin toiminta ja kerhotoiminta on keskeytetty.
Korvaava palvelu: Seuraa Wivin tuvan Instagramista vinkkejä ja puuhaa lapsiperheille (videot).

Vapaa-ajan tilat
Kaikki vapaa-ajan tilojen tilavaraukset ja vuorot on peruttu: päiväkotien ja koulujen liikuntasalit ja varattavat luokkatilat, urheilukentät, kunnan varattavat kokoustilat, Kyöstin kerhotalo, Pihlajamäki, Reipin sauna, Kranstolpan sauna, Akvaario. Poikkeuksena Rantaniityn juhlatalo, jota voi vuokrata alle 10 hengen tilaisuuksiin.

Kuntouttavan työtoiminnan palvelu ja Valmennuskeskus
Kuntouttava työtoiminta on keskeytetty. Kierrätysmyymälä Kieppi on suljettu.

 

KUNNAN TOIMIELINTEN KOKOUKSET

Pirkkalan kunnan valtuusto ja kunnanhallitus kokoontuvat tavalliseen tapaan. Neuvostojen ja valiokuntien ei-välttämättömät kokoukset on pääsääntöisesti peruttu. Muutoin toimielinten kokoustarvetta harkitaan erikseen ja toimitaan tarpeen mukaan. 


 

Julkaistut uutiset

Pirkkalan kunta aloittaa YT-neuvottelut koronavirustilanteen vuoksi
Julkaistu 30.3.

Pirkkalan kunta järjestää kauppapalvelua yli 70-vuotiaille kuntalaisille
Julkaistu 24.3.

Näin poikkeusolot vaikuttavat Pirkkalan kunnan toimintaan
Julkaistu 16.3.

Näin poikkeusolot vaikuttavat Pirkkalan kunnan terveyspalveluihin
Julkaistu 16.3.

Pirkkalan jäähalli suljetaan loppukaudeksi
Julkaistu 16.3.

Terveyskeskuksessa muutoksia sisäänkäynneissä
Julkaistu 15.3.

Pirkkalan kunta turvaa ylioppilaskirjoitukset tarjoamalla etäopetusta lukion 1. ja 2.vuosikurssin opiskelijoille
Julkaistu 15.3.

Pirkkalan kunta päätti linjauksista koronavirustartunnan leviämisen hallitsemiseksi
Julkaistu 13.3.

Jos epäile koronavirustartuntaa, soita terveyspalveluihin
Julkaistu 4.3.
 


 

Lisätiedot


Hallinto
Marko Jarva
pormestari
044 486 1111
marko.jarva[at]pirkkala.fi

Jaakko Joensuu
kansliapäällikkö
050 443 4468
jaakko.joensuu[at]pirkkala.fi
 

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Paula Paavilainen
perusturvajohtaja
050 553 6051
paula.paavilainen[at]pirkkala.fi

Tuomas Jukkola
ylilääkäri
03 565 24000
tuomas.jukkola[at]pirkkala.fi
 

Varhaiskasvatus ja opetus
Mika Luukkanen
opetuspäällikkö
040 167 7902
mika.luukkanen[at]pirkkala.fi

Välilä, Sari
Varhaiskasvatuspäällikkö
Varhaiskasvatus
044 486 1116
sari.valila[at]pirkkala.fi

Vapaa-aika
Tero Saatsi
vapaa-aikapäällikkö
040 133 5629
tero.saatsi[at]pirkkala.fi