Kirjastosta voi lainata muutakin kuin kirjoja

Kirjastosta löytyy paljon lainattavaa perinteisten kirjojen lisäksi. Kokoelmaan kuuluu kausikortteja, ukulele, lautapelejä, konsolipelejä, musiikkia ja elokuvia. Tältä sivulta löydät niiden laina-ajat ja erilaisten aineistojen lainaamiseen liittyviä käytäntöjä. Kirjaston käyttämisestä, varaamisesta ja muista käytönnön asioista voit lukea kirjaston käyttöä koskevalta sivulta. PIKI-kirjastoista löytyvää aineistoa voi selata PIKI-verkkokirjaston kautta.

Kausikortit

Pirkkalassa voi lainata urheiluseurojen kausikortteja. Tällä hetkellä käytössä on neljä PJK:n kausikorttia miesten Futsal Ykköseen. 

Kausikortit ovat pääkirjastolla ja ne pitää myös palauttaa pääkirjastoon asiakaspalveluun. Kortin voi lainata viikoksi, eikä niitä voi varata etukäteen. Jos kortti hukkuu tai vahingoittuu on lainaaja velvoitettu korvaamaan sen. Kuten muunkin aineiston kanssa, kausikorttien lainaamiseen tarvitset PIKI-kirjastokortin.

Lautapelit

Kirjastossa on kokoelma lainattavia lautapelejä sekä aikuisille että lapsille. Lautapeleillä on kahden viikon laina-aika ja ne palautetaan virkailijalle.

Kuten muustakin aineistosta, kirjastolle voi tehdä lautapeleistä hankintapyyntöjä. Otamme vastaan myös ehjiä, hyväkuntoisia, puhtaita lautapelilahjoituksia.

Lahjoitukset

Kirjasto ottaa vastaan hyväkuntoisia lahjoituksia. Tuothan vain aineistoa, jota voisit kunnon puolesta pitää myös omassa kodissasi.

Lahjoitukset käsitellään ja kokoelmaan lisätään sopivat lahjoitukset.  Aineisto, jota ei lisätä kokoelmaan lahjoitetaan eteenpäin, hävitetään tai lisätään kirjaston vaihtohyllyyn kaikkien iloksi. Lahjoittaessasi suostut siihen, että kirjasto päättää lahjoitusten sijoituspaikasta.

Kirjasto ei voi ottaa vastaan elokuvia lahjoituksina.

Konsolipelit

Kirjaston peleissä on kahden viikon laina-aika. Konsolipelejä voi olla samanaikaisesti lainassa korkeintaan kymmenen kappaletta.

Vaihtohylly

Pääkirjastosta ja Nuolialan kirjastosta löytyy asiakkaille tarkoitettu vaihtohylly, johon voi tuoda kirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Hyllyjä ei valvota, siihen saa tuoda ja siitä saa ottaa aineistoa omantunnon mukaan.
Tuothan vain sen kuntoista aineistoa, jonka suostuisit itsekin viemään kotiisi.