Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Hae mukaan vaikuttamaan

Pirkkalan kunta etsii jäseniä vanhusneuvostoon (2 paikkaa), osallisuus- ja hyvinvointifoorumiin (7 paikkaa) sekä nuorisovaltuustoon (2 paikkaa).

Hae mukaan toimintaan alla olevien lomakkeiden kautta viimeistään sunnuntaina 17.9.

 

Hakulomake

Tällä lomakkeella voit hakea mukaan vanhusneuvoston ja osallisuus- ja hyvinvointifoorumin toimintaan.

Klikkaa hakulomake auki tästä.

Vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto on kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamisväylä erityisesti ikääntyneitä koskevissa asioissa. Neuvoston tehtävänä on vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka ikääntyneen väestön tarvitsemien palvelujen kannalta. Vanhusneuvosto tekee esityksiä ja aloitteita sekä antaa lausuntoja ikääntyneitä koskevissa asioissa. Vanhusneuvosto toimii aktiivisesti ja yhteisiä kokoontumisia on noin 5-8 kertaa vuodessa.

Vanhusneuvoston jäsenehdokkaaksi voit ilmoittautua, mikäli olet Pirkkalalainen ja kiinnostunut ikäihmisten asioista. Pirkkalan kunnanhallitus valitsee kolme jäsentä vapaan haun kautta tulleista hakemuksista. Lisäksi vanhusneuvostossa on paikallisten järjestöjen asettamia edustajia.

Lue lisää vanhusneuvostosta tästä linkistä

 

Osallisuus- ja hyvinvointifoorumi

Osallisuus- ja hyvinvointifoorumi on yhteistyöryhmä, joka toimii vuorovaikutuksessa Pirkkalan kunnan, kuntalaisten sekä muiden sidosryhmien, kuten järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Foorumin tehtävänä on edistää kuntalaisten hyvinvoinnin ja osallistumisen edellytyksiä järjestämällä toimintaa ja tapahtumia, tarjoamalla asiakas- ja käyttäjänäkökulmaa ja kannustamalla kuntalaisia omaehtoiseen toimintaan. Viime kaudella foorumi käynnisti esimerkiksi osallistavan budjetoinnin kokeilun.

Foorumi kokoontuu noin 4-5 kertaa vuodessa. Jäsenet valitaan arpomalla ilmoittautuneiden joukosta 2 vuodeksi kerrallaan. Foorumin toimintaan voivat hakea mukaan kaikki täysi-ikäiset Pirkkalalaiset.

Lue lisää osallisuus- ja hyvinvointifoorumista tästä linkistä.

Lisätietoja: osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Kati Tuokkola, kati.tuokkola@pirkkala.fi, 0405094746

Nuorisovaltuusto

Pirkkalan nuorisovaltuusto on 13–22-vuotiaiden pirkkalalaisten nuorten poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vaikuttamistoimielin. Toiminnan tavoitteena on vaikuttaa kunnan eri toimintojen suunnitteluun, valmisteluun ja toteuttamiseen. Nuorisovaltuusto haluaa vaikuttaa asioihin, jotka liittyvät esimerkiksi lasten ja nuorten hyvinvointiin, terveyteen, opiskeluun, elinympäristöön, asumiseen ja liikkumiseen.

Hae mukaan nuorisovaltuustoon tämän lomakkeen kautta. 

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"