Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Yhdenvertaisuus on vahva pääteema Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihakemuksessa

Tampereen ja 19 Pirkanmaan kunnan, myös Pirkkalan, hakemus Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026 on julkaistu verkossa.

Tampere26 on vahvasti alueellinen projekti ja hakemuksen konsepti on Equally European (Yhtä Eurooppaa).

Hakemus lupaa reilusti yli sata projektia sisältävän kulttuuriohjelman Muumit-jääbaletista Eppu Normaaliin, oopperasta yleisiin saunoihin, tanssilavoista villiruokaan, skeittauksesta tasa-arvoseminaareihin, korkeataiteesta vastakulttuuriin. Ohjelma täydentyy kohti vuotta 2026.

Pirkkalasta mukaan hakukirjaan pääsi Anian Lintupuisto

Myös Pirkkalan kunnan oma kulttuuripääkaupunkityöryhmä on aloittanut toimintansa 22.4. Työryhmä työskentelee Pirkkalassa toteutettavan ohjelman sekä kunnan omien ohjelmaehdotusten parissa.  

Vuoden 2026 aikana Pirkkalassa toteutettavaa ohjelmaa ideoidaan jatkossa myös laajemmin, sillä hakukirjaan on sisällytetty vain osa kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmasta. Lisää ohjelmaa etsitään muun muassa vuosina 2022-2024 toteutettavien avoimien hakujen kautta.

Vuodeksi 2026 Eurooppaan valitaan kaksi kulttuuripääkaupunkia, toinen Slovakiasta ja toinen Suomesta. Suomesta kisassa ovat mukana Tampere, Oulu ja Savonlinna. Lopullinen valinta tapahtuu 2. kesäkuuta. Valinnan tekee kansainvälinen asiantuntijaraati.

Lue koko tiedote Tampereen kaupungin verkkosivuilta. 

Lisätiedot

Hakukirja, englanniksi (pdf)

Tiivistelmä, suomeksi (pdf)

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihakuhankkeen verkkosivu Tampere26.fi

Pirkkalan kunta, kulttuuripalvelut

Karoliina Karpiomaa
vs. kulttuurikoordinaattori
040 133 5698
karoliina.karpiomaa@pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"