Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Vuoden 2019 Asunnottomien yö -tapahtuma Suupantorilla 17.10.

Suomessa on vuodesta 2002 alkaen vietetty YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi Asunnottomien yön merkeissä. Asunnottomien yötä vietetään jälleen torstaina 17.10.2019. Pirkkalassa Asunnottomien yön tapahtuma järjestetään Suupantorilla klo 18-22. Asunnottomien yö kokoaa pirkkalalaiset toimijat monipuolisen ohjelman äärelle keskustelemaan, tukien jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin.

Pirkkalan Suupantorilla järjestettävän Asunnottomien yö -tapahtuman ohjelmassa on muun muassa musiikkia ja puheita, kohtaamisia ja yllätyksiä. Kaikille avoimen ja maksuttoman tapahtuman avaa pormestari Marko Jarva. Sana on vapaa kaikille ja omat terveisensä päättäjille voi jättää paikan päällä. Illan musiikkitarjonnasta vastaat Karanteeni Duo ja Ronja. Myös Riesa-Pelle on mukana menossa torilla. Tapahtumakävijöille on tarjolla hernekeittoa soppatykistä sekä kahvia ja pullaa. Tarjoilut ovat kaikille maksuttomia. Tarvitseville on jaossa lapasia, sukkia, lämpimiä takkeja ja hygieniatarvikkeita sekä leipää ja muita elintarvikkeita.

Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista. Vuoden 2019 teemana on ”Varjojen naiset”. Eri puolilla Suomea järjestettävissä tapahtumissa halutaan nostaa esiin asunnottomat naiset; ei kauhistellen tai surkutellen, vaan ylös nostaen. Suomessa oli vuonna 2018 yli 1 200 yksinelävää asunnotonta naista. Todellisen määrän oletetaan kuitenkin olevan huomattavasti suurempi, sillä piiloasunnottomuus on yleistä erityisesti naisten keskuudessa.

Asunnottomat naiset altistuvat monenlaiselle hyväksikäytölle, ja kokemukset väkivallasta ovat yleisiä. Perhe, lapset ja äitiys liittyvät monien naisten elämäntilanteeseen. Asunnottomat naiset käyvät jatkuvaa taistelua tilanteessaan: palvelujen ja avun saamiseksi, itsemääräämisoikeuden ja ruumiillisen koskemattomuuden säilyttämiseksi, perhesuhteiden säilyttämiseksi, ja näkyväksi tulemiseksi. Heissä on paljon voimaa, jota haluamme tuoda esiin.

Asunnottomien yö Suupantorilla torstaina 17.10.2019 klo 18-22

Tervetuloa!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä EHYT ry ja Elopilkku ry/Pirkkalan Elokolo, Pirkkalan seurakunta, SPR Pirkkalan osasto, Pirkanmaan Kuluttajat ry ja Pirkkalan kunta.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"