Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Vastaa kyselyyn raitiotien laajentamisen linjausvaihtoehdoista Tampereen seudulla

Nyt kannattaa tutustua Tampereen raitiotien laajentamisen linjausvaihtoehtoihin ja kertoa näkemyksensä niistä vastaamalla kyselyyn Seuturatikka.fi -nettisivuilla. Seuturatikan eli Tampereen seudullisen raitiotien yleissuunnittelussa tarkastellaan raitiotien laajentamista Tampereelta Pirkkalan, Kangasalan Lamminrahkan ja Saarenmaan sekä Ylöjärven suuntiin.

Raitiotien laajentamisesta on esitetty alustavia linjausvaihtoehtoja kaikilla neljällä ratasuunnalla. Linjausvaihtoehtoja voi tarkastella Seuturatikka.fi-sivuilla ja kommentoida kaikille avoimessa kyselyssä, joka on avoinna 6.10.2019 asti.

”Parhaillaan rakenteilla olevan raitiotieradan reiteistä Tampereen kaupunginvaltuusto teki päätökset vuosina 2013-2014. Nyt tehtävässä raitiotien seudullisessa yleissuunnitelmassa aikataulutavoitteena on, että päätökset tulevaisuuden raitiotielinjojen varausten sijainnista tehdään neljän kunnan valtuustoissa syksyllä 2020. Tänä vuonna on jo tavoitteena tehdä esikarsintaa reittivaihtoehtojen suhteen. Nyt on oikea aika vaikuttaa raitiotien tulevaisuuden reittivarausten suunnitteluun”, kannustaa projektijohtaja Ville-Mikael Tuominen Tampereen kaupungilta.

Seudullisen raitiotien linjausvaihtoehtoja vertaillaan ja niiden vaikutuksia arvioidaan, jotta kuntien valtuustot voivat tehdä päätöksiä ratalinjauksista suunnillaan. Tavoitteena on määritellä aluevaraukset, jotka mahdollistavat Tampereen raitiotiejärjestelmän laajentamisen tulevaisuudessa.

Seuturatikka.fi-sivuille on koottu tietoa raitiotien seudullisesta yleissuunnitteluhankkeesta. Sivuja täydennetään ja päivitetään hankkeen aikana. Seuturatikan sivuilla tiedotetaan myös hankkeen osallistumismahdollisuuksista. Sivuilla voi ilmoittautua hankkeen postituslistalle, jolloin saa sähköpostitse tietoa hankkeeseen liittyvistä tapahtumista ja sivujen päivityksistä.
 

Seuturatikka.fi
Kysely ja lisätietoa seuturatikkahankkeesta
 

Lisätietoja

Tampereen kaupunki, raitiotien kehitysohjelma
Projektijohtaja Ville-Mikael Tuominen
p. 050 3430700, ville-mikael.tuominen@tampere.fi

Kangasalan kaupunki
Rakennuspäällikkö Merja Saarilahti
p. 050 550 9062, merja.saarilahtii@kangasala.fi

Pirkkalan kunta
Yhdyskuntajohtaja Jouni Korhonen
p. 050 512 3981, jouni.korhonen@pirkkala.fi

Ylöjärven kaupunki
Kaupunginarkkitehti Timo Rysä
p. 040 133 4800, timo.rysa@ylojarvi.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"