Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Uusi elintarvike- ja terveydensuojeluvalvonnan perusmaksu voimaan 2022 alusta

Valtaosalle ympäristöterveyden valvontakohteista on tulossa vuoden 2022 alusta alkaen uusi, vuosittain perittävä valvonnan perusmaksu. Sekä uusitussa elintarvikelaissa että muutettavana olevassa terveydensuojelulaissa säädetään uudesta valvonnan perusmaksusta. Maksun suurus on kaikille valvontakohteille 150 €.

Vuonna 2022 uusi valvonnan perusmaksu peritään kaikilta valvontakohteilta, jotka ovat Ympäristöterveys Pirtevan kohdetietojärjestelmässä 1.1.2022 ja kuuluvat lainsäädännön mukaan maksun perimiseen piiriin. Perusmaksu peritään muiden valvontamaksujen lisäksi.

Elintarvikevalvonnassa valvonnan perusmaksu peritään suurimmalta osalta valvontakohteista, mutta ei kuitenkaan alkutuotannolta (maatilat), kyläkaupoilta eikä yleishyödyllisiltä yhteisöiltä kuten ruoka-aputoimijoilta.

Terveydensuojeluvalvonnassa perusmaksun piirissä olisivat mm. suurin osa majoitushuoneistoista, liikuntatiloista ja urheiluhalleista, koulut, päiväkodit, lastenkodit ja sosiaalialan yksiköt (ympärivuorokautinen hoiva). Terveydensuojelulain muutos on hyväksytty eduskunnassa, mutta ei ole vielä voimassa.

Valvonnan perusmaksun myötä on entistä tärkeämpää tehdä ilmoitukset toiminnan lopettamisesta tai keskeytymisestä ajallaan. Jos yrityksesi on edelleen kohderekisterissä, mutta toiminta on jo loppunut tai keskeytynyt, on asiasta syytä tehdä ilmoitus Ympäristöterveys Pirtevaan joulukuun aikana. Muussa tapauksessa lasku valvonnan perusmaksusta lähetetään alkuvuodesta.  

Lisätietoa

Ruokavirasto: Elintarvikeyrityksiltä peritään valvonnasta perusmaksua vuonna 2022

Eduskunta: Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi terveydensuojelulain muuttamisesta

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"