Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Työpaja viettää syntymäpäiviä kesäjuhlien merkeissä

Pirkkalassa on järjestetty työpajatoimintaa jo 25 vuotta. Pirkkalan työpaja toimii paikkana, jossa työnhakijat voivat voi harjoitella työelämää. Valmentautujat ohjautuvat työpajalle omien yksilöllisten suunnitelmiensa mukaisestitoimintaan pääasiassa kunnan työllisyyspalveluiden alaisen Pirkkalan työtoimintapalvelun taiTE-toimiston ja työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (=TYP) kautta. Myös TE-toimisto voi vastata ohjauksesta työpajalleohjaamina. Pajalla valmentautujille luodaan yksilöllinen työllistymissuunnitelma. Työpajatoiminta vahvistaa myös arjenhallintataitoja, tukee sosiaalista vahvistumista sekä edistää koulutukseen ja työelämään sijoittumista. Työpaja on turvallinen yhteisö, jossa valmentautuja voi suunnitella yhdessä ohjaajan kanssa tulevaisuuttaan ja harjoitella ammatillisia taitoja.

Työpajan toiminnanjohtaja Matti Syrjä on toiminut pajalla jo 24 vuotta eli melkein sen koko historian ajan. ”Syntymäpäiväjuhlien alla on kiva katsella taaksepäin monia hienoja hetkiä. Mieleenpainuvimpia ovat olleet ne, joissa valmennettava on löytänyt itselleen uuden suunnan ja paikkansa työelämästä. Suuri osa valmennettavista viihtyy pajalla ja haluaisi vielä jatkaa valmennusjakson päätyttyä. Itsekin olen viihtynyt tosi hyvin, meillä on täällä hyvä henki”, Matti Syrjä kertoo.

Työpaja muuttuu yhteiskunnallisten muutosten mukana

Työpaja on uudistunut vuosien varrella ja pyrkinyt aina vastaamaan työmarkkinoiden muutoksiin. Hallinnollisesti työpaja on sijainnut useissa eri organisaatioissa, mutta fyysisesti paja on ollut aina Lehtimäentiellä. ”Vain yksi remontointivuosi vietettiin tilapäisissä tiloissa Keisarinviitassa”, kertoo Matti Syrjä.

Käynnissä oleva raju työmarkkinoiden muutos sekä valtakunta- ja maakuntatasoiset uudistukset ja muutokset eri toimijoiden vastuissa ja tehtävissäolevat valtakunnalliset uudistukset, kuten maakuntauudistus, sote-uudistus ja kasvupalvelu-uudistus muuttavat myös työpajan toimintaympäristöä ja palveluiden tuottamista. Uudistukset vaikuttavat myös niihin palveluihin ja toimenpiteisiin, joihin työpajoille sijoitutaan. Yksi toimenpiteistä on kuntouttava työtoiminta.

”Työpajalla työskentelee vuosittain noin 100–120 asiakasta kolmen(?) ohjaajan valmennettavana. Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden osuus kaikista valmennettavista on viime vuosina noussut merkittävästi. ”Lakisääteinen kuntouttava työtoiminta on kunnan järjestämisvastuulle kuuluvaa lähipalvelua, jolla tuetaan ensivaiheessa pitkään työttömänä olleiden mahdollisuuksia osallistua vähän myöhemmin muihin työllistymistä edistäviin palveluihin tai koulutukseen ja työhön”,Kimmon kommentti tähän.” työllisyyspalveluiden päällikkö Kimmo Kivinen sanoo.

Synttäreillä on luvassa kakkukahvit ja kivaa tekemistä myös lapsille

Nyt työpajan väki kutsuu kaikki kuntalaiset mukaan viettämään pajan syntymäpäivää kesäjuhlatunnelmissa torstaina 23.5. kello 12–18. Pajan pihassa kuumenee makkaragrilli, sisätiloissa on tarjolla kakkukahvit ja lapsille on luvassa monenlaista kivaa puuhaa. Synttärivieraat pääsevät tutustumaan myös pajan osastoihin sekä tekemään löytöjä työpajan myymälässä.

Työpajan myymälä kokoaa yhteen puu-, ompelu-, ja kädentaitojen osastojen tuotteet. Tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään monipuolisesti eri kierrätysmateriaaleja. ”Syntymäpäiväjuhlissa avaamme myymälän myös pajan pihaan, mikäli sää sen vain sallii. Tarjolla on vanhojen tykättyjen klassikkotuotteiden lisäksi myös aivan uusia käsityö- ja koriste-esineitä”, kertoo työpajalla ohjaajana toimiva Sari Wahlman.

Lue lisää syntymäpäiväjuhlista.

Lisätiedot

Matti Syrjä
Työpajan toiminnanjohtaja
050 525 8509
matti.syrja[at]pirkkala.fi

Kimmo Kivinen
Työllisyyspalveluiden päällikkö
040 133 5686
kimmo.kivinen[at]pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"