Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Tutustu Pirkkalan historiaan ja lähiluontoon opastetuilla kierroksilla

Pirkkalassa järjestetään kesällä 2024 monipuolisia opastettuja kierroksia kävellen, pyörällä, bussilla ja laivalla. Oppaina toimivat Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n auktorisoidut oppaat sekä Ekokumppanien asiantuntijat.

Luontoaiheisilla kierroksilla vieraillaan muun muassa Pirunkivellä ja Sikojoen lintutornilla, kerätään villivihanneksia Pappilanniemessä ja pohditaan luontokokemusten merkitystä ihmisten hyvinvoinnille.

Historiateemaisilla kierroksilla tutustutaan entisaikojen pirkkalalaisten elämään sekä rautakaudella että lähihistoriassa. Kävellen Pyhäjärven rannoilla -kierroksella kuullaan Pyhäjärven merkityksestä entisajan ihmisten liikkumiselle ja toimeentulolle.

Opastetun viikinkiristeilyn kyytiin voi nousta sekä Laukontorilta, Tampereelta että Rantaniitystä, Pirkkalasta. Risteilyn aikana voi nauttia noutopöydän antimista ja kuunnella tarinoita vesistön historiasta kauniissa järvimaisemissa. Risteilyt toteutetaan yhteistyössä Suomen Hopealinjat Oy:n kanssa.

Lapsille ja perheille järjestetään oma toiminnallinen viikinkiristeily Pyhäjärven aalloilla. Kolmesti kesän aikana järjestettävillä Lasten Reippi-seikkailuilla kaivataan lasten apua Muinaiskylän kadonneiden kauppatavaroiden etsintään.

Pirkkalan vanhat talot ja pihat -tapahtuman yhteydessä järjestetään opastettu bussikierros tapahtuman vierailukohteisiin Perttulassa, Toivon talolla, kotimuseo Metsärinteessä sekä Hyrsingin koululla. Kohteissa on opastuksia, taidenäyttelyitä, kahviloita ja monenlaista ohjelmaa. Bussin kyydissä pääsee myös Reippiin vierailemaan Reipin museossa, Reipin tilalla, Muinaiskylällä ja Leukun tilalla.

Opastetut kierrokset ovat kaikille avoimia ja ilmaisia, lukuun ottamatta risteilyitä. Osaan kierroksista on ennakkoilmoittautuminen. Kaikki kierrokset eivät ole esteettömiä. Tutustu kierroskohtaisiin tietoihin osoitteessa pirkkala.fi/opastetut-kierrokset 

Lisätiedot

Opastetut kierrokset

Peik Erhola
kulttuurituottaja
Pirkkalan kunta
peik.erhola@pirkkala.fi
p. 040 133 5773

Pirkkalan vanhat talot ja pihat

Katja Keskinen
tapahtuma- ja viestintäassistentti
katja.keskinen@pirkkala.fi
p. p. 040 133 5600

Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry

Arja Rinneaho
arinneaho@gmail.com  
p. 050 345 1554

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"