Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Tutustu Pirkkalaan ilmaisilla opastetuilla kierroksilla

Kesällä 2023 Pirkkalassa järjestetään monipuolisia opastettuja kierroksia kävellen, bussilla, kirkkoveneellä ja pyöräillen. Opastetut kierrokset ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Oppaina toimivat Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n auktorisoidut oppaat. 

Historiateemaisilla kävelykierroksilla matkailuoppaat kertovat alueen monivaiheisesta historiasta rautakaudesta nykypäivään. Kyösti ja Solja tutuksi -kävelykierroksella tutkitaan alueen historiaa sen vanhojen rakennusten ja niiden eri vaiheiden kautta. Samalla tutustutaan alueelle valmistuvaan uuteen rakennuskantaan. Mytologian kosketus -kävelykierroksella Reipin alueella tutustutaan rautakauden elämään, uskomuksiin ja myyttisiin olentoihin.

Pyhäjärven kirkkovenekierroksilla kuullaan soutelun ohessa elämästä Pirkkalan pitäjässä 1800-luvulla ja järvien halkoman pitäjän erikoisuuksista. Taidekierros Anian suuntaan –bussikierroksella tutustutaan Pirkkalan monimuotoiseen taide-elämään, jaloitellaan Anian lintupuistossa ja vieraillaan Anian kyläkahvilassa.  

Osaan kierroksista on ennakkoilmoittautuminen. Kaikki kierrokset eivät ole esteettömiä. Tutustu kierroskohtaisiin tietoihin osoitteessa pirkkala.fi/opastetut-kierrokset


Lisätietoja

Peik Erhola 
Kulttuurituottaja 
Pirkkalan kunta 
peik.erhola@pirkkala.fi 
040 133 5773 

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"