Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Toni-Petri Ruotsalaisen näyttely TOTEM avaa Galleria 2:n näyttelyvuoden

Galleria 2:n näyttelyvuoden avaa tamperelaisen Toni-Petri Ruotsalaisen näyttely TOTEM. Näyttely on esillä 16.1.-10.2.2020.

Toteemit ovat henkiolentoja, pyhiä esineitä tai symboleja, jotka toimivat ihmisten tai ihmisryhmien tunnusmerkkeinä. Ne ovat usein eläimiä, kasveja tai olentoja, joihin ihmisten uskotaan olevan maagisessa yhteydessä. Ihminen, jolla on toteemi, kokee omaavansa toteeminsa voimia ja olemusta.

Maalauksissaan Ruotsalainen tutkii nykyihmisen luontosuhdetta; meistä monet kokevat hengenheimolaisuutta tiettyihin eläimiin, muodostaen näin eräänlaisen toteemisuhteen itsensä ja luotokappaleiden välille. Kuitenkin yhä useammalle tämä luontosuhde tapahtuu yksinomaan puhelimen, television tai tietokoneen näytön kautta. Ruotsalaisen maalauksissa kaukaa luonnollisilta ja valokuvamaisilta vaikuttavat, tutut eläimet muuttuvat läheltä tarkasteltuna pikselimäisiksi, abstrakteiksi värimassoiksi. Tämä luonnollisuuden ja keinotekoisuuden jännite kutsuu katsojaa pohtimaan omaa suhdettaan ympäröivään luontoon. Jos välitön yhteytemme luontoon on hävinnyt, voimmeko olla osa sitä?

Lue lisää näyttelystä!

Kuva: Toni-Petri Ruotsalainen: Pusa Hispida, 2019

Galleria 2

Suupantori 2, Pirkkala (pääkirjasto)
Avoinna ma 10-20, ti-pe 10-19, la 10-15

Vapaa pääsy

pirkkala.fi/galleria2
@taidegalleria2
#galleria2

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"