Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / PMOpen Sinfonia: Kohtaamisia
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

PMOpen Sinfonia: Kohtaamisia

20.5.2022 klo 18:30 - 20:30

PMOpen Sinfonia 

PMOpen Sinfonia perustettiin Pirkanmaan musiikkiopiston 50-vuotisjuhlan kunniaksi syksyllä 2020. Idea oli juhlistaa yhteissoitostaan kuuluisaa opistoa niin, että myös opiston opettajilla on siihen mahdollisuus. Orkesterin nimi viittaa opettajiin ja samalla PMO:n avoimeen henkeen kutsua mukaan yhteistyöhötahoja. Yhteistyöhön kutsuttiin Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK Musiikki) ja Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri (TASO).  PMOpen Sinfonia kutsui mukaan myös opiston alumnit ja pitkälle edistyneet nykyiset oppilaat. PMOpen Sinfonia toteuttaa näin myös pedagogisia arvoja, mestari-kisälli-asetelman kautta.

Toukokuussa 2022 PMOpen Sinfonia kokoontuu toiselle periodilleen konsertoimaan 18.5. Kangasala-talossa ja 20.5. Pirkkalan kirkossa. Kummallakin paikkakunnalla tarjotaan lapsille ja nuorille suunnatut koulukonsertit, sekä kaikille avoimet iltakonsertit. Konserttihanketta on tukemassa Pirkanmaan kulttuurirahasto.

Konsertin teema, ”Kohtaamisia” on kuvaava monellakin tapaa. PMOpen Sinfoniaorkesterissa kohtaavat kokeneet musiikkipedagogit, nuoret ammattiopiskelijat sekä opiston nykyiset ja entiset oppilaat. 

Konsertin ohjelmassa kohtaavat teokset eri aikakausilta. Hiljattain edesmenneen virolaisen säveltäjän Ester Mäen eteerisessä sävellyksessä Vesper kohtaavat tunnelmat; unenomaisuus ja pieni levottomuus. Mendelssohnin 5. sinfoniassa kietoutuvat yhteen Lutherin ikiaikainen koraali ja vahva sinfoninen ilmaisuvoima.

Pelleas ja Melisande-satu on kohtalokas tarina kahden nuoren rakkaudesta ja kolmannen mustasukkaisuudesta. 

Kapellimestareina Tanja Karjalainen ja Tiina Kaukinen.

Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10€.

Lisätiedot

Konsertti Pirkkalan seurakunnan verkkosivuilla

Tapahtuman järjestäjä

Pirkkalan seurakunta


 

Konsertti on osa Pirkkalan kunnan 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Tutustu juhlavuoteen Pirkkala100-verkkosivulla

Tiedot

Päivämäärä:
20.5.2022
Aika:
18:30 - 20:30