Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Pauno Pohjolainen
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Pauno Pohjolainen

6.6.2024 - 1.7.2024

Vapaa pääsy
Pauno Pohjolaisen taideteos puutarha vuodelta 2022.

Pohjolainen tunnetaan erityisesti suurikokoisista maalatuista puuveistoksistaan. Uransa alkuvaiheessa 1980-luvulla hän oli uudistamassa Suomen taidemaailmaa muun muassa rikkomalla maalauksen perinteisen suorakaiteen muodon. Pian sen jälkeen hänen työnsä kasvoivat kolmiulotteisiksi, värikkäiksi seinäreliefeiksi, siirtyen vähitellen seinältä lattialle vapaasti seisoviksi veistoksiksi. Teostensa materiaaleina hän käyttää puun lisäksi läpikuultavaa hartsia, erilaisia metalleja sekä kierrätysmateriaaleja.

Kuopiosta kotoisin olevan Pohjolaisen sukujuuret ovat savolaisessa käsityöläis- ja pienviljelijämaaperässä. Pohjolainen on palkittu uransa aikana muun muassa Ars Fennica -palkinnolla vuonna 1997 ja Pro Finlandialla vuonna 2005. Hänen teoksiaan on ollut lukuisissa näyttelyissä sekä Suomessa, että ulkomailla, ja lisäksi hän on toteuttanut useita julkisia teoksia. Taiteilijan teoksia on monien suomalaisten taidemuseoiden sekä säätiöiden ja rahastojen kokoelmissa. Pohjolainen viettää tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuottaan. Galleria 2 näyttelyn esillepanossa on tuotantoa 2020-luvun alusta aivan tuoreisiin teoksiin.

Pauno Pohjolaisen suurikokoinen veistos ”Pirkan kivi” julkistettiin kesällä 2023 Pirkkalan uudella keskusaukiolla, kivenheiton päässä Galleria 2:sta. Teoksen on tarkoitus toimia eräänlaisena porttina, ”riemukaarena” korttelin aukiolla. Teos pohjautuu metaforaltaan Pirkkalassa sijaitsevaan Tursiannotkoon ja sen rauta-aikaiseen kyläraittiin. Galleria 2:n näyttelyssä on esillä teoksen pienoistutkielmia.

www.paunopohjolainen.net
@pauno.pohjolainen

Tiedot

Alkaa:
6.6.2024
Loppuu:
1.7.2024
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
, , ,
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://www.pirkkala.fi/galleria-2/

Järjestäjä

Pirkkalan kunta

Tapahtumapaikka

Galleria 2, Suupantori 2, pääkirjasto