Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Nina Huisman ja Mika Nykänen: Ennen kuin kaikki
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Nina Huisman ja Mika Nykänen: Ennen kuin kaikki

8.5.2024 - 3.6.2024

Vapaa pääsy
Ihminen seisoo järvessä, jossa vesi tummaa, melkein mustaa.

Näyttely tarkastelee katoamisen uhkaa ja näkymättömän todellisuuden läsnäoloa ihmisen kokemuksessa. Teokset viittaavat maailman tilaan ja ympäristön muuttumiseen. Taiteilijat pohtivat miten maa, vesi ja ilma muuttavat merkitystään ihmisen toiminnan seurauksena ja miten luonnon elementit siirtyvät konkreettisesta materiasta osaksi ihmisen merkitysuniversumia. Sekin mikä on yksityistä, on osa koko planeetan kertomusta.

Ajan kulumisen vaikutus näyttäytyy kuvissa erilaisina prosesseina ja pysäytyskuvina laajemmista kehityskaarista. Planeetan aika ja ihmisen henkilökohtainen aika ovat erottamattomasti kiinni toisissaan.

Teosten yllä lepää tumma tietoisuus ympäristön ja ihmisen kohtalosta. Miten maailma elää meissä ennen kuin kaikki…

Valokuvaajamestari Nina Huismanin valokuvien pinnat ovat usein vähäeleisiä ja pelkistyneitä mutta niiden tekstuureissa peittyy ja paljastuu kuvia niin ihmisen toiminnasta ympäristössä kuin kokemuksesta maailmassa-olosta. Valokuvaajamestari Mika Nykäsen kuvat perustuvat erilaisten prosessien dokumentointiin. Tapahtumien konstruoiminen kameralle on tapa tutkia miten aika tuottaa merkityksiä materiaaliin.

www.ninahuisman.com
www.mikanykanenart.wordpress.com

Tiedot

Alkaa:
8.5.2024
Loppuu:
3.6.2024
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
, , ,
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://www.pirkkala.fi/galleria-2/

Järjestäjä

Pirkkalan kunta