Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Mitä päälle rautakaudelle – muinaisvaatteet tutuiksi
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mitä päälle rautakaudelle – muinaisvaatteet tutuiksi

22.5.2021 klo 16:00 - 18:00

Mitä päälle rautakaudelle – muinaisvaatteet tutuiksi on luentotilaisuus verkossa.

Suomesta on löydetty runsaasti nuoremman rautakauden hautoja, joissa on pronssikorujen ansiosta säilynyt myös pieniä jäänteitä muinaisista puvuista. Näiden arkeologisten tekstiilien pohjalta on ennallistettu useita näyttäviä naisten muinaispukuja. Historianelävöittämisharrastuksen suosion myötä on syntynyt tarve saada tutkittua tietoa myös muusta kuin naisten juhlapukeutumisesta: miesten ja lasten muinaisvaatteista sekä pukeutumisesta työhön ja talvikeleihin. Tällä luennolla arkeologian tohtoriopiskelija Jenni Sahramaa ja käsityömestari Mervi Pasanen antavat suuntaviivoja muinaispukeutumiselle arkeen ja juhlaan. Luentotilaisuuden kesto on noin kaksi tuntia, osallistuminen on maksutonta.

Luentotilaisuus tallennetaan ja tallenne on nähtävillä Pirkkalan kunnan YouTube-kanavalla 1.6.-31.8. Katso tallenne.

Luento on osa Muinaisviikkojen oheisohjelmaa. Muinaisviikkoja vietetään elokuussa 2021. Katso lisätiedot Muinaisviikoista täältä.

OHJEITA LUENNOLLE SAAPUVILLE

• Luentotilaisuus järjestetään Teams Live Events -tilaisuutena, joka toimii Teamsissa.

• Teamsia voi käyttää joko selaimessa tai ladata sovelluksen koneelle. Koneelle ladattuna Teams toimii yleensä paremmin. Jos kuitenkin käytät Teamsia selaimessa, Chrome -selain toimii parhaiten. Katso ohje liittymiseen.

•  Puhelimella liityttäessä liittyminen saattaa edellyttää, että puhelimeen on ladattu Teams-sovellus.

•  Ennen liittymistä, varmista, että selaimesi asetukset sallivat kolmannen osapuolen evästeet.

• Osallistujilla ei ole mahdollisuutta lähettää luennolla omaa videokuvaa tai ääntä. Kamera ja mikrofoni ovat automaattisesti mykistettyinä.

• Kysymyksiä luennoitsijoille voi esittää chatissa. Kysymyksesi eivät näy muille heti, vaan tilaisuuden järjestäjä julkaisee ne chat-palstalla. Kysymyksiä käydään läpi kunkin luennoitsijan puheenvuoron jälkeen.

• Tapaaminen tallennetaan, joten jos et pääse osallistumaan tai yhteyden kanssa on ongelmia, voit katsoa tilaisuuden jälkikäteen tallenteena Pirkkalan kunnan YouTube-kanavalla 1.6.-31.8.2021.

• Jos äänen kanssa on ongelmia, tarkista oman laitteesi ääniasetukset. Äänenlaadun varmistamiseksi kannattaa käyttää kuulokkeita. Emme valitettavasti voi antaa teknistä tukea.

Tiedot

Päivämäärä:
22.5.2021
Aika:
16:00 - 18:00

Tapahtumapaikka

Verkossa
Pirkkala Finland + Google Map