Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Itsenäisyyspäivän juhla
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Itsenäisyyspäivän juhla

6.12.2018 klo 14:00 - 16:00

Pirkkalan kunnan itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään 6.12.2018 klo 14-16 Suupanniityn koululla (Koulutie 8, liikuntasali ja ruokala). Puheiden ja Pirkkala-palkinnon jaon sekä konsertin jälkeen kahvitarjoilu (200 hlö) ja lasten ohjelmallinen osuus.

Juhlassa esiintyy Anne-Mari Kivimäki & Palomylly sekä tanssitaiteilija Timo Saari.

N. klo 15 alkaa lasten ohjelmallinen osuus, joka sisältää kasvomaalausta, musiikkia sekä karjalaisia yhteistansseja lapsille ja lapsenmielisille Timotshei Shemeikan johdolla.
Lasten herkkupöydässä mehua, hedelmiä ja makeisia (50 lasta).

Toivomme, että juhlaan saapuvat pukeutuvat juhlavasti (kunniamerkit). Juhlaan ovat tervetulleita kaikki kuntalaiset!

Lisätietoa konsertista
Anne-Mari Kivimäki on Pirkkalasta kotoisin oleva muusikko ja säveltäjä, joka on matkannut instrumenttinsa haitarin kanssa Afrikasta, Aasiaan ja Jakutian -40 asteen pakkasista Karjalan kuoppaisille teille. Kivimäki lähti Pirkkalasta lukion jälkeen vuonna 1995 opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan Helsinkiin, jossa kansanmusiikki ja haitari veivät mennessään. Musiikin maisterin paperit taskussa Kivimäki työskenteli vuosina 2002-2005 EU-projektissa Etelä-Pohjanmaalla, kunnes hän palasi takaisin Pirkanmaalle ja päätyi asumaan Tampereelle Pispalaan. Kivimäki jatkoi opintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa ja valmistui keväällä 2018 musiikin tohtoriksi otsikolla Perinnelaboratorio. Kivimäki on konsertoinut ja kiertänyt ahkerasti Perinnelaboratorio-työn merkeissä, ja voitti vuoden artisti -palkinnon Etnogaalassa vuonna 2017.

Ohjelma
Pirkkalan itsenäisyyspäivän juhlassa nähdään ja kuullaan Kivimäen monitaiteisen tohtorintyön Perinnelaboratorion ohjelmistoa. Kivimäki teki Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan taiteellista tohtorintutkintoa vuosina 2012-2018 ja tutki 1900-luvun alun rajakarjalaista musiikkielämää ja kulki suistamolaisen tarinankertoja Ilja Kotikallion (1894-1961) jalanjäljissä luoden monitaiteisen Suistamo konsertti- ja levysarjan.

 ”Suistamo on minulle mielentila, joka koostuu arkistonauhoista, Karjalan matkoista, rosoisesta  soundista, historiasta, mielikuvista, kaipauksesta ja ihmisistä, joiden kanssa olen työskennellyt Perinnelaboratoriossani” Anne-Mari Kivimäki

Konsertissa kuullaan ja nähdään otteita Anne-Mari Kivimäen tohtorikonserteista. Kivimäen mukana konserttilavalla ovat kansanmusiikin huippunimet musiikin tohtori, viulisti Piia Kleemola ja musiikin maisteri, harmooninsoittaja Eero Grundström sekä tanssitaiteilija Timo Saari. Anne-Mari Kivimäki yhtyeineen soittaa sielunmaisemia Karjalan tanssimailta. Yhtye tulkitsee ja tunnelmoi musiikkia Kivimäen uudelta Ilja-albumilta, joka on vastaanotettu hyvin mediassa: 5 tähteä mm. Nordis Magazin, Saksa sekä Ilkka-lehti. Konsertissa kuultava musiikki on pääasiassa Kivimäen säveltämää musiikkia, joka on saanut vaikutteita Karjalan maisemista, tarinoista ja arkistoäänitteistä. Timo Saari esittää konsertissa sooloteoksen ”Ilja”, jonka koreografian on tehnyt arvostettu koreografi, taiteen akateemikko Marjo Kuusela. Tanssin lisäksi konsertissa nähdään Kivimäen palkittuun Lakkautettu kylä -konserttiin kuuluvia arkistokuvia, SA-arkistokuvia sekä Hanna Koikkalaisen valokuvia Karjalasta ja erityisesti Suistamolta vuosilta 1930-1945 ja 2013-2014.

Photo: Hanna Koikkalainen

Ohjelman kulku

13.30 Ovet saliin avataan. Pormestari Jarva ja valtuuston puheenjohtaja Tolvanen kättelevät kaikki juhlavieraat.

14.00

Lippumenot

Tervehdyspuhe
Pormestari Marko Jarva

Juhlapuhe
Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth

Pirkkala-palkinnon jakaminen
Valtuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen

Konsertti
Anne-Mari Kivimäki & Palomylly

Sooloteos Ilja
Tanssitaiteilija Timo Saari

Koreografia akateemikko Marjo Kuusela

Yhteislaulu
Maamme (säv. Fredrik Pacius, san. J. L. Runeberg, suom. Paavo Cajander)

Lippumenot

Kahvitarjoilu

Klo 15 alkaen ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille

Musiikkia ja karjalaisia yhteistansseja Timotshei Shemeikan johdolla n.klo 15.15
Kasvomaalausta
Lasten herkkupöytä

Tilaisuuden juontaa Susanna Kindt, Juuli Paturi ja Senja Heikkilä.

Narikka ja lippumenot Pirkkalan partiolaiset

Lippufanfaari Hanna Lehtonen ja Jan Jelys

Kahvitarjoilu Muinaisyhdistys Birckalaiset

Tekniikka Arto Järvinen

Tiedot

Päivämäärä:
6.12.2018
Aika:
14:00 - 16:00

Tapahtumapaikka

Suupanniityn koulu
Koulutie 8 Finland + Google Map