Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Guerrilla Lighting -valotempaus
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Guerrilla Lighting -valotempaus

11.11.2023 klo 16:30 - 17:30

Guerrilla Lighting -valotempaus Pirkkalassa 11.11.2023

Pirkkalassa järjestetään tänä syksynä Guerrilla Lighting -valotempaus. Tapahtuma on Operaatio Pirkanmaa -kulttuurihankkeen tukemaa toimintaa, jolla osallistetaan kuntalaisia tapahtumiin ja tuodaan valoa pimeään syksyyn. Tapahtuma tehdään yhteistyössä kunnan kulttuuritoimijoiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Guerrilla Lighting -valotempaus on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa kaupunkitila valolla haltuun nopeasti ja tehokkaasti. Taustalla on ajatus iloita valosta ja samalla herättää keskustelua valaistuksesta ympäristössämme – onko valo laadukasta, onko sitä liikaa tai väärissä paikoissa? Valonkantajat tulevat, valaisevat ja poistuvat jälkiä jättämättä. Guerrilla Lighting –tapahtumia on järjestetty eri puolilla Suomea vuodesta 2008 lähtien.

Valonkantajia eli paikallisia vapaaehtoisia tarvitaan noin 30 henkilöä ja heidät ohjeistetaan tehtävään etukäteen. Valaistussuunnitelmat tekee valaistussuunnittelija Annukka Larsen WSP Finland Oy:stä. Tempauksen aikana nähdään 3-4 kohdetta uudelleen valaistuna. Valaisimet ovat akkukäyttöisiä ja lisäksi käytetään erilaisia valon värejä ja tehdään yhdessä valomaalausta.

Kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma alkaa 11.11. klo 16.30 Tiiman aukiolta (Viistokuja 3) ja kestää noin tunnin. Tapahtuman aikana kuljetaan noin 1,4 kilometrin matka. Valokulkueen aloituspaikka ja -aika listattu myös alle, reitti ja kohteet selviävät vasta paikan päällä. Tervetuloa mukaan tapahtumaan!

Ilmoittaudu valonkantajaksi tähän hauskaan ja erilaiseen valotapahtumaan!

Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.

Ilmoittautuminen on avoinna 10.11.2023 asti.

Valonkantajat kokoontuvat Pirkkalan yhteislukio Silmussa (Urheilutie 11) ohjeistukseen jo klo 15.00. Pirkkalan kunnanvirasto Tiima on ensimmäinen valaistuskohde, jonka jälkeen valokulkue valaisee muutamia kohteita lisää. Tapahtuman jälkeen siirrymme takaisin Silmulle syömään iltapalaa ja katsomaan valokuvia luomistamme valaistuksista. Ilta päättyy n. klo 19.00.

Vapaaehtoisilta valonkantajilta odotetaan avointa mieltä, innostunutta asennetta ja taitoa kuunnella ohjeita ja toimia niiden mukaan. Valonkantajien tulee olla yli 12-vuotiaita. Valonkantajat jaetaan ryhmiin ja ryhmiä ohjeistaa tehtävään perehdytetty ryhmänjohtaja. Kaikki suunnitelmat on etukäteen laadittu ja testattu. Toivomme, että sinulta löytyy sääennusteen mukaiset, lämpimät ja tummasävyiset ulkoiluvaatteet tapahtumaan.

Peruutuksista tulee ilmoittaa välittömästi:
Peik Erhola, peik.erhola@pirkkala.fi tai 040 133 5773.

Lähtöpaikka ja -aika

Tiiman aukio, Viistokuja 3, 33960 Pirkkala
Lauantai 11.11.2023 klo 16.30

Lisätiedot:

Peik Erhola
kulttuurituottaja
peik.erhola@pirkkala.fi
p. 040 133 5773


Operaatio Pirkanmaa
Operaatio Pirkanmaa on kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke 2022–2024. Operaatio Pirkanmaan toteutuksessa mukana olevat kunnat ovat Tampere, Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi. 

Lue lisää Operaatio Pirkanmaan verkkosivulta > Operaatiopirkanmaa.fi

Tiedot

Päivämäärä:
11.11.2023
Aika:
16:30 - 17:30
Tapahtumaluokka: