Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Galleria 2:n näyttelyssä Kristiina Korpela: Pirkkalaan syntynyt
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria 2:n näyttelyssä Kristiina Korpela: Pirkkalaan syntynyt

9.6.2021 klo 0:00 - 28.6.2021 klo 0:00

Kuvataitelija Kristiina Korpela kertoo:

Pirkkalan näyttely on alku retrospektiiviselle matkalle elämäni tärkeimmille paikkakunnille, kiertuetta jatkavat Imatra, Helsinki, Kuopio ja Kapkaupunki. Kerään materiaalia myös kulloisenkin näyttelyn ympäristöstä. Näyttelyiden lisäksi ja oheen tuotan kirjallista materiaalia.

Näyttelyni kumpuaa oman henkilöhistoriani hämärästä, se koostuu sanoista, kuvista ja kapistuksista. Näyttelyyn olen rakentanut vanhoista valokuvista ja esineistä kokonaisuuksia, installaatioita. Iloisenkirjavat värit kuuluivat lapsuuteeni ja kuluneita esineitä olen käyttänyt taiteessani pitkään.
Ruoste, rikkinäisyys ja kolhut ovat eletyn elämän merkkejä. Esillä on muun muassa 1950-luvun
polkupyörä, pyykkivateja ja -ämpäreitä sekä äitini kapioita.

Isäni Toivo kuljetti äitini Eilan polkupyörällä Pirkkalasta Tampereelle synnyttämään minut. Olin sittemmin 5-lapsisen perheen toinen lapsi. Pirkkalassa oli nuoren perheen ensimmäinen koti, itse asuin siellä 5-vuotiaaksi asti. Kotimme oli ensin tuttavien pihamökki, sitten pieni asunto kerrostalossa. Lapsuuteni sanoja olivat lentokenttä, hyppyrimäki, järvi, Naistenmatka ja Haikka.

Äitini Eila os. Heinonen toi avioiduttuaan ajan tavan mukaan huusholliin Alma-äitinsä ompelemat kapiot. Kasvavassa perheessä riitti käsitöitä jatkossakin. Minulle tärkein vaate oli kukkamekko, jota käytin monta vuotta. Leikkikaluja ei siihen aikaan paljon ollut mutta aina jotain löydettiin, kuten pieniä astioita sekä napit ja nappirasiat. Ulkona leikittiin paljon. Elämä oli köyhää. Sodassa haavoittunut isäni työskenteli Valmetin lentokonetehtaalla tekemässä sotakorvauksia, kunnes pääsi opiskelemaan tekniseen kouluun ja opistoon.

 

9.-28.6.2021        Galleria 2:ssa klo 10-19

4.6.-31.12.2021    Galleria 2:n verkkonäyttely kunnan YouTube-kanavalla

Lisätietoja:

Kristiina Korpela, kristiina.korpela@iki.fi. p. 040 8650478

Portfolio: www.iki.fi/kristiina.korpela/Katsolisaa/
Ansioluettelo: www.iki.fi/kristiina.korpela/ansiot/

Tiedot

Alkaa:
9.6.2021 klo 0:00
Loppuu:
28.6.2021 klo 0:00
Tapahtumaluokka: