Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Galleria 2: Taiteilijaryhmä Havina: Vasten hiljaisuutta
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria 2: Taiteilijaryhmä Havina: Vasten hiljaisuutta

6.8.2018 klo 10:00 - 21.8.2018 klo 19:00

Havina-ryhmää yhdistää vaihtuvan ympäristön kokeminen ja tulkitseminen. Näyttelyssä on luontoaiheisia öljy- ja akryylimaalauksia. Tuomme esille maalauksin luonnon ja ympäristön moninaista merkitystä. Keskiössä on ympäristö ja yksilön läsnäolo siinä. Näyttelykokonaisuus herättelee näkemään niin koskemattoman luonnon kuin myös urbaanin lähiluonnon arvon tässä ajassa.

Kynsien alla vahvaa keskisuomalaista multaa

Elinympäristömme on ilmastonmuutoksen myötä muuttumassa. Miten se vaikuttaa meihin ja kokemukseemme luonnosta? Tänä keväänä on ollut poikkeuksellisen kuumaa, kimalaisia on niukasti ja muuttolinnut etsivät uusia pesimäalueita ruuan perässä. Ilmastonmuutoksella ei ole rajoja. Ilma, vesi, maa, kasvit, eläimet ja ihminen – kaikki ovat riippuvaisia toisistaan.

Ympäröivä luonto ja maisema muokkaa identiteettiä. Katsomme itseämme maiseman kautta ja katsomme maisemaa itsemme läpi. Taiteilija on ympäristönsä tarkkailija, muutoksen silminnäkijä ja tallentaja sekä niiden esille nostaja. Meille maalaaminen on keino jatkaa ympäristön kokemista, se on  tarttumista  ympäristön muuttuviin hetkiin. Kun maisema muuttuu, muutumme mekin.

Taiteilijaryhmä Havinan taiteilijoiden kynsien alla on vahvaa keskisuomalaista multaa ja pientareiden pölyä.  Havina seuraa herkällä katseella omaa ympäristöään, Päijänteen järvenselkien ja lähialueiden näkymiä. Ryhmän  juuret ovat tiukasti keskisuomalaisessa maisemassa, mutta katse yltää myös Suomen ulkopuolelle. Paikallinen on aina myös yleistä. Maisema on kaikkialla erilainen ja silti ymmärrettävissä myös toisen kulttuurin silmin. Kokemuksemme, tunteemme ja ympäristömme uhat ovat kaikille yhteiset. Huoli on yhteinen.

Taiteilijaryhmä Havina on perustettu ja toiminut aktiivisesti vuodesta 2016. Näyttelyitämme on temaattisesti yhdistänyt vahva tunneside luontoon. Ryhmän yhteinen arvo on luonnon ainutlaatuisuuden korostaminen elämän säilymisen edellytyksenä, sekä kaiken vähäisenkin luontoympäristön olemassaolon arvo ympärillämme.

Johanna Mäkitalo

johanna.makitalo6(at)gmail.com

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3695

Maarit Siltamäki

maarit.siltamaki(at)gmail.com
www.maaritsiltamaki.com

Kristiina Lempiäinen-Trzaska                  

kristiina.lempiainen.trzaska(at)gmail.com

www.tiinalempiainen.wordpress.com

Tiedot

Alkaa:
6.8.2018 klo 10:00
Loppuu:
21.8.2018 klo 19:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Galleria 2
Suupantori 2
Pirkkala, 33960
+ Google Map