Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Galleria 2: Taiteilijaryhmä 3/5, Yön puutarha
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria 2: Taiteilijaryhmä 3/5, Yön puutarha

8.12.2018 klo 10:00 - 21.12.2018 klo 19:00

Yön puutarha -näyttelyn teemojen taustalla ovat mielikuvat yöstä unen ja alitajunnan kehtoina ja puutarhasta luonnon ja kulttuurin risteymänä. ”Yö muuttaa salaperäisiksi kaikki näkymät, värit ja kasvuston ja niitä olemme halunneet näyttelyssämme kuvata.”

Taiteilijaryhmä 3/5 on kolme kuvataiteilijan Outi Mietalan, Outi Turtiaisen ja  Sinikka Ustinov-Jonesin ryhmänäyttely, joka päättää Galleria 2:n näyttelyvuoden.

Outi Mietala:

Teokseni ovat maalauksia, grafiikkaa ja valokuvia. Maalausteni lähtökohtana on ollut työstää sekä öisen puutarhan kasvustoa, jonka läpi saattaa paljastua päivisin huomaamattomaksi jääviä aarteita tai kesäyön hämärän verhoamia kukkia. Kuu yön puutarhan itseoikeutettuna valtiattarena näyttäytyy grafiikan tummana muukalaisena tai valokuvasarjan epätodellisena kuparikuukuvajaisina. Valokuvissani esiintyvät myös kolme kohtalotarta sekä keskiyöllä aukeavat voimalliset yön ruusut.

Outi Turtiainen:

Pehmeän öisen valon ja salaperäisten, tummien varjojen leikki luovat unenomaisen puutarhan, missä kaikki on toisin, kuin mitä silmä päivänpaisteessa on tottunut näkemään. Tummat tunnelmat vaihtuvat ja peilaavat mielen aatoksia, sinisen kuulas valo nostaa esiin enemmän kysymyksiä kuin varjoilla on antaa vastauksia… Kaiken ylle kietoutuu kuin yön mustaa samettia, jossa säkenöivät tuhannet tähdet. Teokseni ovat akryylimaalauksia.

Sinikka Ustinov-Jones:

Öinen puutarha voi kätkeä kasvistoonsa monia olioita, joita ei päivällä useinkaan nähdä. Silloin liikkuvat huomaamatta monet eläimet ja niiden saalistajat. Jo alkuajoista alkaen villin luonnon hämärän henget ovat kytkeytyneet uskomuksiimme ja alitajuntaamme. Mielikuvitus keksii varjojen keskelle uusia, usein epätodellisia ja pelottavia muotoja. Teokseni ovat keramiikkaa.  

Tiedustelut:
Outi Mietala, outi.mietala@kio.fi, 040-7359057                      
Outi Turtiainen, outi.usturtiaiheta@gmail.com, 040-7458839
Sinikka Ustinov-Jones, sinikkasart@gmail.com, 040-5140908

Tiedot

Alkaa:
8.12.2018 klo 10:00
Loppuu:
21.12.2018 klo 19:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Galleria 2
Suupantori 2
Pirkkala, 33960
+ Google Map