Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Galleria 2: Sirkkaliisa Virtanen: Pienet suuret maailmat
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria 2: Sirkkaliisa Virtanen: Pienet suuret maailmat

16.5.2019 klo 10:00 - 3.6.2019 klo 19:00

Sirkkaliisa Virtasen näyttelyn maalaukset ovat pääosin vuoden 2019 tuotantoa. Näyttelyteema PIENET SUURET MAAILMAT kuljettaa mikrokosmoksesta rajattomaan, jossa vain värillä on merkitystä. Koloristisen iloiset, vahvat tai läpikuultavaa, herkkää valoa hohtavat teokset ovat abstrakteja mielikuvia maailman ilmiöiden tai ihan pienten arkisten kohtaamisten herättämistä tunnetiloista.

Virtasen maalauksien lähtökohtana on joku koettu elämys tai tunnetila, maailman ihme, joka on jäänyt mieleen pyörimään. ”Kaikkialla kulkiessani tai vaikkapa katsellessani luontoon, avaruuteen, muinaiseen maailmanhistoriaan tai maailmakaikkeuteen liittyviä dokumentteja tai koskettavia elokuvia alitajuntaan jää muistijälkiä havainnoista ja niiden aiheuttamista reaktioista. Piirtelen niistä kiinnostavia tai tunteita herättäneitä yksityiskohtia kuvapäiväkirjaani” Virtanen kertoo työskentelyn impulsseista.

”Yksityiskohdat pitävät isot tarinat mielessä. Ne saavat tarttumaan väreihin ja painavaan lumppupaperiin; kastelemaan paperia, kääntelemään ja taas kastelemaan. Rituaali, joka rauhoittaa mielen ja virittää värin ensimmäiseen kosketukseen puhtaan paperin valkealla pinnalla.  Alkuperäinen tarina saattaa unohtua kun vesi, märkä paperi ja väri tempaavat mukaansa;  jokaisen värilammikon vaikutelma paperilla ohjaa  seuraavaa ratkaisuani kunnes on aika pysähtyä, antaa teoksen kuivua ja odottaa lopullista; hyväksyä teos tai pestä kaikki pois ja alkaa alusta.”

Sirkkaliisa Virtanen maalannut akvarelleillä  jo yli 20 vuotta mutta hän kokee edelleen olevan löytöretkellä akvarellien antamien rajattomien mahdollisuuksien äärellä.  Virtaselle akvarellivärit ovat innostava, lähes rajaton, vahva ja samalla herkkä väline, joka ajaa koko ajan etsimään uusia tapoja kuvata muistiin painuneita mielikuvia ja tunnelmia. Jokainen teos on matka eteenpäin myös omassa taiteilijuudessa.

Näyttely on esillä 16.5.-3.6.2019 ma-pe 10-19. Kaikille avoimia avajaisia 16.5.2019 klo 17-19.

Tervetuloa kuuntelemaan lisää Sirkkaliisa Virtasen teoksista keskiviikkona 22.4. klo 14–16.30 ja perjantaina 24.4. klo 14–16. vapaa pääsy.

www.galleria.sirkkaliisa.net

IG @sirkkaliisavirtanen

Tiedot

Alkaa:
16.5.2019 klo 10:00
Loppuu:
3.6.2019 klo 19:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Galleria 2
Suupantori 2
Pirkkala, 33960
+ Google Map