Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Galleria 2: Pesemätön Pensseli: Emmi Kallio, J-P Köykkä, Erno Peltonen, Iidu Tikkanen ja Juhani Tuomi
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria 2: Pesemätön Pensseli: Emmi Kallio, J-P Köykkä, Erno Peltonen, Iidu Tikkanen ja Juhani Tuomi

4.4.2019 klo 10:00 - 24.4.2019 klo 20:00

Pesemätön pensseli on viiden taidemaalarin ryhmänäyttely. Näyttelyn taiteilijoita yhdistää opiskeluhistoria Tampereen ammattikorkeakoulun Kuvataiteen koulutusohjelmassa. Näyttely on teknisesti, tyylillisesti ja sisällöllisesti runsas katsaus nousevaan tamperelaiseen maalaustaiteeseen. Näyttelyn avoimet avajaiset vietetään la 6.4. klo 14-16.

Näyttelyn taiteilijat ovat Emmi Kallio (s.1981 Mänttä), J-P Köykkä (s.1987 Seinäjoki), Erno Peltonen (s.1978 Tuusula), Iidu Tikkanen (s.1983 Jyväskylä) ja Juhani Tuomi (s.1983). He ovat kaikki Tampereen taiteilijaseuran jäseniä ja ovat osallistuneet lukuisiin ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla. Taiteilijoiden yksityisnäyttelyt ovat saaneet kiitettäviä näyttelyarvosteluja.

Emmi Kallio
emmikallio.com
Galleristi, kriitikko Veikko Halmetoja on sanonut Emmi Kallion työskentelystä, että Kallio karnevalisoi häpeilemättä abstraktin maalaustaiteen ja eaction paintingin perinnettä. Maalausten hauskat nimet, glitterin käyttö ja pastellisävyillä leikittelevä värimaailma pitävät sisällään vakavamman pohjavireen. Ne ovat kuin muotokuvia Y-sukupolven elämästä.

J-P Köykkä
jpkoykka.wordpress.com/
J-P Köykän pensseli maalaa kankaalle rikkaat ja raikkaat asetelmia, jotka soivat. Komppi on asetelmissa abstraktit ja esittävät muodot sekä merkit, joita säestää värien vahva melodia ja vahvat sommitelmat. Köykällä on kyky uudistaa asetelmamaalauksen perinnettä Ferninand Legerin ja Juan Miron hengessä. Asetelmat ovat eläviä kokonaisuuksia. Sama meininki välittyy myös J-P Köykän muraaleista, joita on esillä mm. Tampereen Särkänniemessä, Ylöjärvellä ja Vantaalla.

Erno Peltonen
ernopeltonen.com
Ei ole epäilystäkään etteikö pesemätön pensseli ole myös Peltonen ateljeessa. ”Maalarin tehtävä on maalata” Peltonen on kommentoinut. Maalaus on työskentelyä liikkeellä pitävä voima, kun keino valjastetaan itsetutkiskelun, lapsuusmuistojen, muotokuvien tai tunnelmien välittämiseen. Peltonen liikkuu esittävän realismin ja ekspressiivisen maalausjäljen välimaastossa.

Iidu Tikkanen
iidutikkanen.blogspot.com/
Tikkasen kankaalle ilmestyy kerroksia toisensa jälkeen valuttamalla, pirskottamalla ja maalaamalla.   Esittävä ja ei-esittävä elävät ja hengittävät 80- ja 90-lukujen värimaailmassa. Tikkasen tuotantoon kuuluu myös videoteokset sekä viimeisimmät luontoa ja sen muotoa tutkivat hiilipiirrokset.

Juhani Tuomi
juhanituomi.com/
Juhani Tuomen ekspressiiviset maalaukset ovat vahvan värin ja pensselin harjausjäljen spontaaneja hetkiä, joissa henkilöt ja tapahtumat kertovat tarinaa. Tuomen paletin voimakkaat rinnakkais- ja vastavärit sopivat niin eläin- kuin ihmishahmojen kuvaamiseen. Tuomi on tinkimätön ja hän tekee taidetta taiteen itsensä vuoksi, maalausta maalauksen vuoksi.

Tiedot

Alkaa:
4.4.2019 klo 10:00
Loppuu:
24.4.2019 klo 20:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Galleria 2
Suupantori 2
Pirkkala, 33960
+ Google Map