Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Galleria 2: Maarit Blomqvist ja Birgit Pyykkö, Akvarelleja ja designkäsityötä
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria 2: Maarit Blomqvist ja Birgit Pyykkö, Akvarelleja ja designkäsityötä

3.4.2018 klo 10:00 - 17.4.2018 klo 19:00

Taiteilijasisarukset, kuvataiteilija Maarit Blomqvist ja designkäsityöläinen Birgit Pyykkö, kohtaavat toisensa kesäisessä puutarhassa Galleria 2:n näyttelyssä Akvarelleja ja designkäsityötä. Maarit Blomqvistin akvarelleissa loistavat puutarhojen ja vuodenaikojen täyteläiset värit. Tunteet ja kokemukset luonnosta antavat vahvan vaikutuksensa taiteilijan työskentelyyn. Birgit Pyykön värikäs laukkumaailma saa innoituksensa vanhojen puutarhojen salaperäisistä sokkeloista ja  ikiaikaisten perennoiden kauneudesta. Muistot kotipihasta Pirkkalassa tuovat teoksiin oman tunnelmansa. Akvarelleja ja designkäsityötä –näyttely on esillä 3.4.-17.4.2018 ja sinne on vapaa pääsy.

Näyttelyyn liittyy taiteilijatapaaminen Päivä puutarhassa la 7.4. klo 11-15. Tule tapaamaan taiteilijasisaruksia ja tutustumaan näyttelyyn!
Samalla voit askarrella itsellesi avaimenperän tai vetoketjuvetimen nahkatilkuista. Hinta on 5 €/hlö.

Birgit Pyykkö, laukkusuunnittelija
”Tikkaan punaista nahkaa ja sormiani kuumottaa. Väri vaihtuu mustaan ja ruskeaan ja sormeni ovat tasaisen viileät. Tartun hehkuvaan aniliininpunaiseen ja tunnen miten väri virtaa suoraan sydämeen. Heitän värikkäiden pallojen sommitelman mustalle nahalle ja riemuitsen. Ompelen elämäni kirkkaat hetket tummalle kartalle. Näen suloiset sattumukset, kesän, hehkuvan puutarhan ja ilon. Heittäydyn villiin virtaan ja annan värin kuljettaa mukanaan.

Synnyin käsityöläiseksi. Imin vahvan nahan ja tekemisen vimman itseeni jo pikkutyttönä salaisilla retkillä enoni suutarinverstaassa. Geeniperimäni rohkeilla otteilla tartuin työhön, aloin suunnitella ja valmistaa laukkuja. Designkäsityöläisenä nautin siitä varmuudesta minkä ammatillinen osaaminen minulle antaa. Tavoitan muodon ja materiaalin synergian ja panen värit kuhertelemaan keskenään.

Olen saanut tunnustusta ja palkintoja ammatillisesta osaamisestani. Tärkeintä minulle on kuitenkin aina asiakkaani henkilökohtainen kiitos. Teen laukkuja sydämen ilosta sydämen iloon.”

Maarit Blomqvist, taidemaalari, kuvataiteilija
Akvarellimaalaus ja piirtäminen ovat Tampereella asuvalle taiteilijalle tärkeitä ilmaisumuotoja.Taiteellista työskentelyä hän on aina tehnyt keskellä omaa elämää, jolle on tyypillistä läheinen suhde luontoon ja musiikkiin. Nämä teemat näkyvät myös tämän näyttelyn akvarelleissa. Taiteilija kehottaakin katsomisen lisäksi maalausten kuuntelemiseen. Maarit Blomqvist toimii maalauksen ja piirustuksen opettajana Tampereen seudun työväenopistossa.

#galleria2 

Tiedot

Alkaa:
3.4.2018 klo 10:00
Loppuu:
17.4.2018 klo 19:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Galleria 2
Suupantori 2
Pirkkala, 33960
+ Google Map