Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Galleria 2: Heusala – Laurila – Ylihärsilä, Meri
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galleria 2: Heusala – Laurila – Ylihärsilä, Meri

27.8.2018 klo 10:00 - 11.9.2018 klo 19:00

Suvi Heusala – Laura Laurila – Inka Ylihärsilä: Meri

Galleria 2:en alkusyksyn näyttelyssä kolme taiteilijaa ottavat käsittelyyn meren tilan. Suvi Heusalan, Laura Laurilan ja Inka Ylihärsilän luoma näyttelykokonaisuus esittelee eri taiteen muotojen avulla merta ja siellä eläviä koralleja, eläimiä ja kasveja. Näyttelyssä teemoina ovat meren ja siinä elävien asioiden kauneus sekä meren kärsimys. Näyttely koostuu akryyli- ja öljymaalauksista, veistosinstallaatiosta ja ääniteoksesta. Taiteilijat haluavat kiinnittää katsojien huomion meren tilaan, jossa koralliriuttoja uhkaa vaaleneminen ilmastonmuutoksen johdosta. Veden liiallinen lämpeneminen tappaa koralleja ja siten uhkaa myös kalakantojen säilymistä. Samalla monien ihmisten elämäntapa ja elinympäristö mm. Tyynenmeren saarilla on vaarassa tuhoutua. Meriä rasittavat myös monet muut ihmisen toiminnan seuraukset, kuten öljyvuodot ja roskaaminen.

Laura Laurilan akryylimaalaukset kuvaavat vettä ja koralleja ja tutkivat niiden yksityiskohdista muodostuvaa värikästä kudelmaa. Laurila on lähestynyt aihetta poimimalla korallien värejä ja muotoja järjestäen ne uudelleen abstrakteiksi teoksiksi. Laurilan akryylimaalaukset on rakennettu läpikuultavista pinnoista ja muistuttavat tekotavaltaan akvarelleja. Osa teoksista on esittäviä ja aiheista löytyy korallien lisäksi muita meren eläviä, kuten rauskuja.  Laurila haluaa näyttää katsojalle kauniin meren ja sen eläimet ja sanoa teoksillaan, että pitää toimia ennen kuin on liian myöhäistä.

Suvi Heusala tutkii teoksissaan meren monimuotoisuutta, jota ihminen harventaa jokapäiväisesti nykyisen kulutuskulttuurin seurauksena. Vain 1 tuhannesta merikilpikonnan poikasesta selviytyy aikuiseksi sillä ihminen on vaarantanut kilpikonnien elinympäristön kalastamalla, tuottamalla mereen muoviroskaa sekä keräämällä kilpikonnien munia.

Heusalan merikilpikonna-installaatiossa kuvataan kilpikonnan matkaa poikasesta aikuisuuteen sijoittamalla savesta tehtyjä munia sekä eri-ikäisiä kilpikonnia gallerian lattialle. Juuri munasta kuoriutuneet poikaset harventuvat muutamaan vanhempaan yksilöön, joista jää jäljelle yksi muoviin sotkeutunut aikuinen kilpikonna. Heusalan öljyvärimaalaukset käsittelevät meren eläimiä ja hän haluaa esittää myös niiden kärsimyksen meren saastumisen seurauksena. Heusalan töissä linnun sisältä löytyy muovia ja kilpikonna on kuristunut kalastusverkkoon.

Inka Ylihärsilä tekee näyttelyyn ääniteoksen maalausten pohjalta. Ylihärsilä rakentaa merenalaista äänimaisemaa omaa ääntään ja erilaisia soittimia käyttäen. Ääniteoksen lähtökohtana on mielikuva rauhallisesta ja myyttisestä merenpohjasta.

Näyttelyn avoimia avajaisia vietetään pe 24.8. klo 18 – 20. Tervetuloa!

Tiedot

Alkaa:
27.8.2018 klo 10:00
Loppuu:
11.9.2018 klo 19:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Galleria 2
Suupantori 2
Pirkkala, 33960
+ Google Map