Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Avajaiset: Johanna Sinkkonen, Minäkin olen vain ihminen
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Avajaiset: Johanna Sinkkonen, Minäkin olen vain ihminen

11.1.2019 klo 18:00 - 20:00

Turkulaisen Johanna Sinkkosen näyttely ”Minäkin olen vain ihminen” materiaalit on koottu rakennusteollisuudesta ylijääneestä materiaalista, sekä muovi- ja vaatejätteestä. Näistä on rakentunut näyttely, jossa siirrytään tekniikasta ja tunnelmasta toiseen, kylmästä teräksestä pehmeään kankaaseen ja herkästä paperista elastiseen muoviin.

Näyttelyn suurikokoinen muotokuva-ryijy on tehty taiteilijan omasta vaatejätteestä sekä hänen isoäidin jäämistön muovijätteestä. ”Lähtökohta ryijyyn on mm. nykypäivän tekstiiliteollisuus joka perustuu vanhanaikaiseen ja suunnattoman saastuttavaan valmista, ota ja hävitä -malliin”, kertoo taiteilija Johanna Sinkkonen ensimmäisestä näyttelystään Pirkkalassa Galleria 2:ssa.

Näyttelyssä nähdään myös maalauksia ja sekatekniikkateoksia, jotka on tehty rakennusteollisuudesta ylijääneelle eristepaperille. Tästä taiteilija on käyttänyt myös eristävän puolen, joka vaikuttaa hopeoidulta levyltä. Heijastavan pintansa avulla teokset liittävät katsojan osaksi teosta, kuten myös kiiltäväksi käsitellyt laivateollisuuden ylijäämäteräksestä hitsatut ja polttoleikatut teokset. ”Toteuttamalla teokseni näin, saan sekoitettua toden ja epätoden ja kenties herättämään ajatuksia tästä maailmasta ja tulevasta.” Sinkkonen kertaa. Muut näyttelytyöt on toteutettu sekatekniikalla, piirtäen ja maalaten mm. musteella, lyijykynällä, hiilellä, akryylillä ja tussilla.

Yksi näyttelyn tavoitteista on rohkaista kokijaa pysähtymään, näkemään ympäristönsä toisin. Moni tiedostaa elämäntapojensa vaikutukset ilmastonmuutokseen, mutta eivät silti muuta tapojansa. ”Teokseni kommentoivat ihmisten kadonnutta luontosuhdetta, tulevaisuuden uhkakuvia ja pienen ihmisen vastuuta ja ahdistusta omasta toiminnastaan ympäristönsä hyväksi. Materiaaleillaan ne näyttävät esimerkkiä siitä, miten taidetta voi luoda kestävällä kehityksellä. Ilmasto ja sen muutokset ovat aina olleet keskeinen osa teosteni teemaa.”

Johanna Sinkkonen (1983) on turkulainen taiteilija, joka on erikoistunut julkisiin tilataide- ja paikkasidonnaisiin teoksiin sekä suurikokoisiin sekatekniikka teoksiin. Sinkkonen yhdistelee työskentelyssään pelottomasti eri taiteen aloja, rikkoen näin taiteessa vallitsevia normeja. Hän toteuttaa teoksensa luontoa ja ympäristöä vahingoittamatta, materiaaleja kierrättäen. Taiteellaan Sinkkonen kysyy usein kysymyksiä liittyen ympäristöön, tasa-arvoon ja välittämiseen. Vaikka taiteilijan omat teokset kommentoivat ongelmia joita maailmamme joutuu kohtaamaan, julkisessa taiteessa hän on antanut itselleen luvan leikkiä ja etsiä kauniita ja hauskoja asioita ympäriltään.

Kaikille avoimet avajaiset ovat pe 11.1. klo 18-20, tervetuloa!

Tiedot

Päivämäärä:
11.1.2019
Aika:
18:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Galleria 2
Suupantori 2
Pirkkala, 33960
+ Google Map