Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / ACT II. -Tajunnan tila Galleria 2:ssa 12.8.-6.9.2021
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

ACT II. -Tajunnan tila Galleria 2:ssa 12.8.-6.9.2021

13.8.2021 klo 0:00 - 6.9.2021 klo 0:00

Taiteilijoiden Tommi Sandbergin ja Kerttu Helena Sallisen näyttelyssä sukelletaan ihmisen muutokseen: muodon hakemiseen fyysisen ja psyykkisen murroksen kautta. Prosessin vastavuoroisuutta tutkitaan monipuolisesti sekä perinteisten että vaihtoehtoisten materiaalien kautta. Näyttelyn teokset käsittelevät ihmiseen kohdistuvaa muutosta sisäisen ja ulkoisen kamppailun kautta; psyykkistä ristiriitaa minuuden yksilöimisessä joukosta, vaikka haluaa sopeutua; roolien hakua ja materian merkitystä suhteessa minä-käsitykseen.

Teosten materiaaleina on perinteisen keramiikan, akryylimaalausten ja piirrosten lisäksi vaihtoehtoiset materiaalit, joita tunnemme mutta emme automaattisesti yhdistä taiteeseen. Tommi Sandbergin teoksissa työmaan rakennusmateriaalit taipuvat suojaavaksi koteloksi. Kerttu Helena Sallisen kollaasiveistoksissa lelujen merkitys minäkehityksessämme korostuu niiden hakiessa ihmisen muotoa. Muutos näkyy myös teosten tekniikoiden monimuotoisuudessa, minkä myötä teosten välillä on rikas vastavuoroisuus.

Ympäristön paineet sekä odotukset pureutuvat ihmisen mieleen ja muokkaavat sisältäpäin yksilön minäkuvaa. Muutos ei aina ole hellä, vaan prosessi voi olla myös hyvin agressiivinen. Identiteetti voi pirstaloitua palasiksi ja rakentua aina uudelleen. Ihminen on osa ympäristöään ja sen vaikutusten alainen. Identiteetin tunto vaikuttaa siihen, millaiseen ympäristöön hakeudumme ja miten sitä muokkaamme. Tästä voi muodostua hyvässä ja pahassa jatkumo.

Kerttu Helena Sallinen (s.1989) työskentelee Vihdissä ja on valmistunut 2013 Kankaanpään taidekoulusta kuvataiteilijaksi (AMK), erikoistumisena taidegrafiikka. Kerttu Helena tutkii teoksissaan ihmisen alitajunnan rakennetta ja muutosprosessia metodien laajentuessa maalauksen ja kierrätysmateriaaleista koostuvien kollaasityylisten veistosten pariin.

Tommi Sandberg (s.1988) on Vihdissä asuva kuvataiteilija, jonka tuotanto koostuu pääasiassa veistoksista ja installaatioista, sivuten toisinaan myös kaksiulotteista työskentelyä. Muodon ja materiaalien kautta Sandberg käsittelee ihmismielen suhdetta itseensä ja ympäristöönsä. Teoskokonaisuuksissa perinteiset kuvanveiston elementit yhdistyvät vaihtoehtoisiin materiaaleihin, kuten kiristemuoviin tai kierrätyspahviin. Sandberg on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Saimaan ammattikorkeakoulusta Imatralla vuonna 2013.

Kerttu Helena Sallinen
www.kerttusallinen.wordpress.com
sallinenkerttu@gmail.com
+358400768242

Tommi Sandberg
www.tommisandberg.weebly.com
sandberg.tommi@gmail.com
+358405594302

Tiedot

Alkaa:
13.8.2021 klo 0:00
Loppuu:
6.9.2021 klo 0:00
Tapahtumaluokka: