Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Tampereen ja kehyskuntien tietohallintoyhteistyö kiinnostaa kansainvälistä tiedeyhteisöä

Tampereen kehyskuntien tietohallintojohtaja Nestori Syynimaa osallistui toukokuun alussa kansainväliseen tietojärjestelmätieteen ICEIS konferenssiin Kreikassa. Syynimaa esitteli konferenssissa tutkimusartikkeliaan Tampereen kehyskuntien eli Hämeenkyrön, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven tietohallintoyhteistyöstä.

Tampereen kaupungin ja kehyskuntien tietohallintoyhteistyö täytti viime vuonna kymmenen vuotta. Kehyskuntien yhteistyö on vielä vanhempaa perua. Tyypillisesti organisaatioiden (liike)toiminta asettaa rajat organisaatioiden väliselle yhteistyölle mukaan lukien tietojärjestelmät ja teknologian. Tampereen kehyskunnissa on kuitenkin edetty päinvastoin. Kehyskuntien yhteistyö yhtenäisen perustietotekniikan toteuttamiseksi toimii mahdollistajana myös muulle yhteistyölle.

– Pitkään jatkunut tietohallintoyhteistyö on rakentanut luottamusta ja antanut hyvän pohjan myös kuntarajat ylittävälle toimialojen yhteistyölle, Syynimaan tutkimusartikkelissa todetaan.

– Tämä on tieteellisestä näkökulmasta poikkeuksellista, koska aiemman käsityksen mukaan tietohallintoyhteistyö seuraa vasta sitten, kun (liike)toimintayhteistyö sitä edellyttää.

Poikkeuksellinen yhteistyö kiinnosti kansainvälistä kuulijakuntaa ja herätti innostunutta keskustelua. Myös suomalaisten kuntien tuottamien lakisääteisten palvelujen suuri määrä herätti ihmetystä.

Tutkimuksen saaminen tieteellisiin konferensseihin ei ole itsestäänselvyys, koska se edellyttää aina tiedeyhteisön vertaisarviointia.

– Tutkimuksilta odotetaan aina uutuusarvoa ja kiinnostavia tuloksia, joten olemme selkeästi tehneet kehyskunnissa asioita oikein, Nestori Syynimaa toteaa.

Tampereen kehyskuntien tietohallintojohtaja Nestori Syynimaalla on tutkijankoulutus ja hän on aiemmin toiminut Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnassa opettajana. – Osallistuminen tietohallintoalan tiedekonferensseihin on tärkeää, koska sieltä saa alan uusinta tutkimustietoa, jota voi monesti hyödyntää suoraan omassa työssään. Tutkimukset ovat usein hyvin käytännönläheisiä ja konferensseissa jaetaankin pääasiassa käytännön kokemuksia.

– Kansainvälisestikin poikkeuksellisessa tietohallinnon kuntayhteistyössä riittää varmasti tutkittavaa myös tulevaisuudessa, Syynimaa uskoo.

Lisätietoja
Tietohallintojohtaja Nestori Syynimaa, p. 044 423 5979, nestori.syynimaa[at]ylojarvi.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"